Hírek

Már lehet nevezni a Friss Hús Budapest 3.0 rövidfilmfesztiválra!

Friss HúsA Daazo.com 2015-ben újra megrendezi a Friss Hús Budapest nemzetközi rövidfilmfesztivált, amelyre 2014. december 30. éjfélig várják a filmeket.

Jővőre harmadszorra rendezik meg a Friss Hús rövidfilmszemlét, amelyet idén márciusban több mint kétezren látogattak. A fesztiválra 2013. január után készült nemzetközi és magyar rövidfilmeket várnak.

Idén először az animációs és az élőszereplős filmeket külön kategóriába lehet nevezni: a tavalyi két (magyar és nemzetközi) fődíj helyett három (magyar élőszereplős, magyar animációs, és nemzetközi élőszereplős és animációs) fődíjat osztanak ki.

A Friss Hús célja, hogy a fiatal filmeseknek alkalmat kínáljon arra, hogy széles közönség előtt, nagyvásznon vetíthessék filmjeiket. Az első és a második év is minden várakozást felülmúlt. A négy napig tartó vetítéssorozatok szinte mindig teltházasak voltak, a kiegészítő kulturális eseményeken, workshopokon több száz filmkedvelő vett részt. Az eseményt záró Best of Friss Hús vetítés és buli ugyancsak nagy érdeklődéssel zárult.

A Friss Hús 3.0 nevezési díjai korai nevezés esetén (2014. november 30-ig) a Daazo.com Friss Hús aloldalán:
– magyar nevezés esetén 2900 forint
– nemzetközi nevezés esetén 10 euró
Késői nevezés esetén (2014. november 30. és 2015. december 31.) között az árak módosulnak: a magyar nevezés díja 4900 forint, a nemzetközi nevezésé €20 lesz.

A rövidfilmfesztivál minden vetítésére érvényes bérletet 2014. november 30-ig féláron vehetik meg azok, akik eddig az időpontig filmet is neveznek a Friss Húsra.

A nevezéseket a Daazo Friss Hús aloldalán lehet feltölteni december 31. éjfélig.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya