Hírek

Már most a The Batman spin-off sorozatát tervezik

Matt Reeves

A The Batman spin-off széria Gotham City korrupciójának mélyére ás majd le. Matt Reeves örül, így szélesebb kereteket kapott a részletek kibontásához.

Elég ritka, ha egy film úgy kapja meg egy spin-off sorozat lehetőségét, hogy még be sem mutatták. A The Batmannel kapcsolatban azonban sok mindent el lehet képzelni.

A korábban a koronavírus-járvány miatt leállított forgatás elvileg újraindult, így a film a tervek szerint valamikor októberben érkezik majd a mozikba. Ám a sorozattal kapcsolatban is napvilágra került néhány információ.

A Matt Reeves és Terence Winter nevével fémjelzett projekt hivatalos címének bejelentése még várat magára, de azt már tudni lehet, hogy a széria az HBO MAXra érkezik majd.

BatmanReeves remek lehetőségnek tartja, hogy kitágítsa a The Batman világának határait, annak pedig kifejezetten örül, hogy ehhez Terence Winter lesz a partner.

Winter, aki többek között A Wall Street farkasa forgatókönyvét jegyzi, eddigi munkái alapján ideális választásnak tűnik.

Reeves terve, amihez egy sorozat kereteit látja megfelelőnek, hogy Gotham City korrupciójának mélyére ásson le. Lehet, hogy a rendező egy új Batman-univerzum felépítésén is gondolkozik?

A 2014 és 2019 között futó szintén spin-off széria, a Gotham alapja igazán eredeti koncepció volt, de a hullámzó népszerűség miatt végül átcsoportosították az ebbe fektetett energiát. 

Jelenleg még nem lehet tudni, hogy Reeves sorozatára mikor lehet majd számítani, de valószínűleg csak a film bemutatója után. Erre pedig a jelenlegi állás szerint több, mint egy évet kell várni. Így az alkotóknak bőven lesz idejük, hogy kidolgozzák a részleteket.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya