Hírek

Már több mint félmillióan írták alá a Trónok harca újraforgatását követelő petíciót

Úgy tűnik, a rajongók úgy remélik, van beleszólásuk minden idők egyik legsikeresebb televíziós sorozatának alakulásába – petíciót kezdeményeztek, hogy rábírják a Trónok harcát készítő HBO-t, hogy forgassa újra az utolsó évadot, mely sokaknak csalódást okozott.

Csütörtökre már több mint félmillióan írták alá a petíciót a Change.org internetes oldalon, hogy kompetens írókat követeljenek a széria élére. Sokan úgy vélik ugyanis, hogy David Benioff és D.B. Weiss showrunnerek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket – a George R.R. Martin nélkül készült utolsó évadot rendkívül összecsapottnak, nyíltan hatásvadásznak és sok téren felületesnek is gondolják, akik nevüket adták a kérvényhez.

Mi tagadás, az utolsó előtti rész eseményeit látva – írásunkat itt találod –, mi is aggódunk, hogyan sikerülhet értelmesen lezárni a szériát, de annak csekély esélyét látjuk, hogy lenne olyan tömeg, ami rábírná a csatornát, hogy fusson neki még egyszer a projektnek. Persze a remény hal meg utoljára: az Így jártam anyátokkal pont a rajongói nyomásnak köszönhetően kapott új véget – de Izaurán anno a sok-sok hazánkból postára adott levél nem tudott segíteni.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya