Hírek

Maradona perelni készül Sorrentinot a The Hand of God cím miatt

Ifjúság (2015)

Diego Maradona beperelni készül Paolo Sorrentinot a készülő The Hand of God film miatt és az eddigi tapasztalatok alapján rövidesen meg is teszi.

Diego Maradona ügyvédje, Matias Morla egy tweetben adta követői tudtára, hogy az argentin világklasszis focista jogi lehetőségeit fontolgatja az olasz filmkészítő ellen. A Netflix berkeiben készülő The Hand of God egyértelmű utalás a világklasszis labdarúgóra, bár egyelőre nem ismert, hogy egyáltalán megemlítik-e a filmben. A focista szerint a cím jogtalanul használja elhíresült mondatát, hiszen ő erre nem adott engedélyt.

A The Hand of God egy idézet Maradonától, mivel ő szokott Isten kezeként hivatkozni az 1986-os góljára az angolokkal szemben.

A Deadline értesülései szerint a Netflix még a múlt héten jelentette ki, hogy a The Hand of God nem sportfilm és Maradonához sincs túl sok köze. A film Paolo Sorrentino személyes története az 1980-as évek Nápolyában.

A két dolog elég távolinak tűnik, mégis van köze egymáshoz. Maradona a nyolcvanas években a nápolyi focicsapat sztárja volt. A rendező hasonlóan megszállotja a sportnak, ráadásul azt állítja, hogy a játék mentette meg az életét. Szülei egy balesetben haltak meg Sorrentino 16 éves korában, aki csak azért nem volt velük, mert egy focimeccsre tartott.

Nem egyértelmű, hogy a jogi lépés milyen hatással lesz a filmre, aminek a forgatását még el sem kezdték. A producerek bizony számíthattak bizonyos perre, hiszen Maradona nem egyszer megcsillogtatta már ügyvédje bőröndjét. Korábban beperelték a Dolce & Gabbana vállalatot, a Pro Evolution Soccer videójátékot és hasonló lépést fontolgattak a focista saját lányai ellen is.

Kell egy csapat! – Minden idők 10+1 legjobb focis filmje

A labdarúgólegenda számos filmben is feltűnt már és több dokumentumfilm is feldolgozta a pályafutását. 2008-ban Emir Kusturica készített dokumentumfilmet róla. 2019-ben Diego Maradona címmel mutatták be Asif Kapadia több, mint 500 óra nyersanyagból szerkesztett dokumentumfilmjét. A focistát korábban Sorrentino is megidézte a 2015-ös Ifjúságban. Az Oscar-jelölt filmben egy Maradonára hasonlító, de inkább annak paródiáját adó karakter tölti idejét egy luxushotelban.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com