Hírek

Maratoni hosszúságú lehet a Dűne 2.

A novemberi premierdátumhoz közeledve egyre több hír lát napvilágot a részben Magyarországon forgatott Dűne második felvonásáról. Bár a végső vágás elkészültéről még nincs hír, bennfentesek tudni vélik, hogy több mint három órát tesz ki Paul Atreides és a fremenek kalandjának első változata.

A napokban a World of Reel szerzője osztotta meg az információit a Dűne: Második rész hosszúságáról. Jordan Ruimy szerint ugyanis gigászi terjedelmű lesz az arrakisi történet folytatása, egész pontosan 3 óra és 15 perc lett az első változata Denis Villeneuve filmjének. Azt azonban maga a szerző is elismeri, hogy ez közel sem a hivatalos végső hossz, a novemberi premierig még előfordulhat, hogy vágnak még ki belőle jeleneteket.

Az aligha meglepő, hogy tekintélyes játékidőre számíthatnak majd Frank Herbert művének rajongói, a könyv mintegy első harmadát feldolgozó első rész is meghaladta a két és fél órás játékidőt, a folytatásban pedig lényegesen több akció várható.

A Dűne: Második rész november 2-án érkezik a hazai mozikba. A film igazi sztárgárdát vonultat fel, az alábbi színészek mind megjelennek Denis Villeneuve alkotásában: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Florence Pugh, Christopher Walken, Stellan Skarsgard, Zendaya, Dave Bautista, Léa Seydoux, Austin Butler és Javier Bardem.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!