Hírek

Margot Robbie a 20-as évek Hollywoodjában – ilyen lesz a Babylon

Babylon-Margot-Robbie-2

Egy csomó kép érkezett Damien Chazelle Babylon című új filmjéhez, aminek főszereplői Margot Robbie és Brad Pitt.

Damien Chazelle (Whiplash, Kaliforniai álom, Az első ember) 100 évvel röpíti vissza a mozinézőket a 20-as évek Hollywoodjába! Persze, a jazz szerelmesének következő filmjétől nem is vártunk kevesebbet, de

a Babylon Vanity Fair által most közzétett képei megerősítették: Chazelle kimaxolja a glamúr faktort.

A film az ígéretek szerint vegyíteni fogja a valóságot a fikcióval. A rendező elmondta, „a film ötlete azon alapul, hogy készítsünk egy hatalmas, sok karaktert mozgató filmet Los Angeles és Hollywood korai napjaiban, amikor mindkettő elkezdett azzá válni, ahogy ma látjuk azokat.”

A Babylon az 1920-as években játszódik, amikor a némafilm a fénykorát élte, de már megjelentek a beszélő filmek. Az átmenet nem volt zökkenőmentes, ahogy a néma csillagokat alhalványította a hangosfilm. A rendező szerint ebben a korban minden „mozgott az emberek lába alatt”. Chazelle-t lenyűgözte az időszak eklektikája, amit a most közzétett egyik kép is megerősít.

Babylon-Margot-Robbie

A Margot Robbie által játszott Nellie LaRoy-t éppen a magasba emeli az ünneplő tömeg, miközben alig takarja őt vörös ruhája. A barokkosan túldíszített kép hátterében az óriási papírmasé fejek pedig érezhetően groteszk környezetet adnak mindennek. A film másik főszereplője Brad Pitt, mint Jack Conrad, a nagymenő filmsztár. A Babylon viszont nem elégszik meg velük. A film szereplők széles körére fog fókuszálni, ahogy próbálnak helyt állni a filmiparban. Robbie és Pitt mellett a filmben szerepel még Jean Smart, Tobey Maguire és Olivia Wilde is. Utóbbi rendezőként jegyzett és botrányok övezte filmjét Velencében láttuk: Nincs baj, drágám.

A Babylon premierjét 2023. január 6-ára időzítették. A most közzétett összes kép megtekinthető többek között a Collider oldalán.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com