Hírek

„Marilyn Monroe csak a képernyőn létezett” – megérkezett az első hivatalos előzetes a Blonde-hoz

Már több kép és rövid kedvcsináló látott napvilágot a várva várt Marilyn Monroe-filmhez, a Blonde-hoz, de mától az első terjedelmesebb, hivatalos előzetest is láthatjuk. Eszerint a film kétségkívül a valódi Marilyn Monroe, azaz Norma Jeane és a lényegében rákényszerített, fiktív Monroe-karakter közti kettőséget mutatja be.

Norma Jeane Mortenson 1926-ban született, 1945-ben vette fel a Marilyn Monroe nevet és kezdte meg karrierjét a filmiparban, ahol hamarosan a legnagyobb szexszimbólummá nőtte ki magát. A ’40-es-’50-es évek során énekesként, színészként és modellként is a legnagyobbak közé emelkedett, ám ezért hatalmas árat fizetett. Egy olyan időszakban és világban lett óriási sztár, amelyben különösen jellemző volt a nők tárgyiasítása, Monroe pedig lényegében úgy élte le az életét, hogy magánéletről az esetében gyakorlatilag nem beszélhettünk, a saját személyisége eltűnt, helyét átvette az a kép, amelyet mások vártak el tőle. Zaklatott magánélete mentális problémákhoz, majd a színésznő korai halálához vezettek 1962-ben. Mindössze 36 éves volt, halálát öngyilkosságnak ítélték – írja a Collider.

A Netflixre érkező Blonde-ot Andrew Dominik írta, Monroe szerepében pedig az előzetesek alapján tökéletes választásnak bizonyuló Ana de Armast (Szárnyas fejvadász 2049Tőrbe ejtveNincs idő meghalni) látjuk. Az első, rövidebb kedvcsinálók után most a hivatalos trailerből egyértelművé válik, hogy a Blonde a színésznő két élete között lavíroz, ahogyan azzal maga Monroe is próbálkozott. A díva szerepére hosszas keresgélés után választották ki a kubai színésznőt – előtte Naomi Watts és Jessica Chastain neve is felmerült. A trailer szerint a legújabb Monroe-film leginkább a színésznő magánéletére, illetve annak hiányára helyezi a hangsúlyt és azt a kezelhetetlen problémáját helyezi előtérbe, ahogyan próbált magára találni egy olyan világban, ahol mindenki elvárta tőle, hogy szerepet játsszon.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com