Hírek

Máris bejelentették a Hang nélkül folytatását

A magyar mozikban még be sem mutatták a legújabb horrorfilm sikert, de már készül is a második rész.

A Paramount elnöke, Jim Gianopulos bejelentette, hogy a Hang nélkülnek már készül a folytatása – írja a Hollywood Reporter. A döntés nem véletlen, hiszen a horrorfilm nemcsak elsöprő kritikai siker lett, a mozikasszáknál is jól teljesít (eddig 135 millió dollárt hozott csak az Egyesült Államokban).

Ha öt évvel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy egy olyan, szinte teljesen néma film, amiben a főszerepet a vicces srác A hivatalból alakítja, az Paramount kasszasiker lesz, azt mondtam volna »Hát, akkor a Paramountnál kéne dolgoznom«” – nyilatkozta Jim Gianopulos, aki 2017 áprilisában lett a Paramount elnöke, és érkezése után a Hang nélkül filmterve elsőként kapott zöld utat a megvalósításhoz.

Úgy látszik, nem a Tűnj el! rendezője, Jordan Peele az egyetlen, aki komikus szerepei mellett képes kasszasiker horrorfilmet is rendezni. John Krasinskit legtöbben A hivatal című sitcom Jimjeként ismerik, így senki nem számított arra, hogy a kedves srácból high concept alapú horrorfilmrendező lesz. Nemcsak rendezte a filmet Krasinski, hanem szerepel is benne: feleségével, Emily Blunttal próbálnak megmenekülni a zajra támadó szörnyektől. A filmet május 3-án mutatják be a magyar mozik, addig is a filmről írt kritikánkat itt lehet elolvasni.

Egyelőre a bemutatás időpontjáról még semmit nem lehet tudni, de az biztos, hogy Krasinski belopta magát a Paramount szívébe, ugyanis következő projektje, a Life on Mars című sci-fi thriller szintén a stúdió égisze alatt fog elkészülni.

Avatar

Rácz Viktória

Rácz Viktória a Zsigmond Király Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett 2017-ben és az ELTE filmtudomány mesterszakán diplomázott 2019-ben. Jelenleg több portálra és nyomtatott újságba is ír kritikákat. A midcult elkötelezett híve, szereti a szatirikus hangvételű alkotásokat, a dialógusközpontú filmeket és Taika Waititit.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya