Hírek

Máris rekordgyanús A hihetetlen család 2.

Sokat kellett várni rá, de úgy tűnik, megérte. A közönség és a szakma egyaránt ódákat zeng A hihetetlen család 2-ről, és az első bevételi eredmények is arról árulkodnak, jól sikerült a folytatás.

2004-ben A hihetetlen család óriásit tarolt: nem csupán közönségsiker volt hatalmas bevétellel, de az első olyan Pixar-film is, ami a legjobb animációs film kategóriáján kívül más Oscar-díjat is elhozott (a legjobb hangvágásét), ráadásul további két kategóriában is jelölték (legjobb eredeti forgatókönyv és legjobb hangkeverés).

Meglepő módon az alkotók szembe mentek a trendekkel és nem vágtak neki azon nyomban a folytatásnak. Hogy miért? Mert a rendező, Brad Bird úgy gondolta, csak akkor készítene második részt, ha úgy érezné, az valóban méltó folytatása lenne a közönségkedvenc animációnak.

Közel 15 évet kellett rá várni, de végül csak elkészült a folytatás, és úgy tűnik, Bird nem a levegőbe beszélt. Az első kritikák az egekig magasztalják, vannak olyanok, akik egyenesen a tökéletes szuperhősfilmnek titulálták a második részt. De az első box office eredmények alapján nem szakmai elfogultságról van szó: a nézők is imádják!

Legyőzött ellenfelek

Csupán a csütörtöki, premier előtti vetítéseken 18,5 millió dolláros bevételt termelt a film. Összehasonlításképpen a Szenilla nyomában 9,2, A Szépség és a Szörnyeteg 16,3, míg a Thor: Ragnarök „csak” 14,5 millió dollárt hozott be ugyanilyen körülmények között.

Nem csoda hát, hogy máris új rekorddöntőnek tartják A hihetetlen család 2-t, ami a számok tekintetében még nagyobb meglepetéseket is okozhat az elkövetkező időszakban.

Avatar

Wehli-Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya