Hírek

Máris rekordgyanús A hihetetlen család 2.

Sokat kellett várni rá, de úgy tűnik, megérte. A közönség és a szakma egyaránt ódákat zeng A hihetetlen család 2-ről, és az első bevételi eredmények is arról árulkodnak, jól sikerült a folytatás.

2004-ben A hihetetlen család óriásit tarolt: nem csupán közönségsiker volt hatalmas bevétellel, de az első olyan Pixar-film is, ami a legjobb animációs film kategóriáján kívül más Oscar-díjat is elhozott (a legjobb hangvágásét), ráadásul további két kategóriában is jelölték (legjobb eredeti forgatókönyv és legjobb hangkeverés).

Meglepő módon az alkotók szembe mentek a trendekkel és nem vágtak neki azon nyomban a folytatásnak. Hogy miért? Mert a rendező, Brad Bird úgy gondolta, csak akkor készítene második részt, ha úgy érezné, az valóban méltó folytatása lenne a közönségkedvenc animációnak.

Közel 15 évet kellett rá várni, de végül csak elkészült a folytatás, és úgy tűnik, Bird nem a levegőbe beszélt. Az első kritikák az egekig magasztalják, vannak olyanok, akik egyenesen a tökéletes szuperhősfilmnek titulálták a második részt. De az első box office eredmények alapján nem szakmai elfogultságról van szó: a nézők is imádják!

Legyőzött ellenfelek

Csupán a csütörtöki, premier előtti vetítéseken 18,5 millió dolláros bevételt termelt a film. Összehasonlításképpen a Szenilla nyomában 9,2, A Szépség és a Szörnyeteg 16,3, míg a Thor: Ragnarök „csak” 14,5 millió dollárt hozott be ugyanilyen körülmények között.

Nem csoda hát, hogy máris új rekorddöntőnek tartják A hihetetlen család 2-t, ami a számok tekintetében még nagyobb meglepetéseket is okozhat az elkövetkező időszakban.

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com