Hírek

Eredetileg Mark Hamillt akarták kinyíratni a Zombieland alkotói

Rhett Reese és Paul Wernick, a Zombieland forgatókönyvírói megszólaltak a hírhedt cameo kapcsán. Korábban Mark Hamill volt tervben, ám végül Bill Murray lett a befutó a felbukkanó sztár szerepére.

2009-ben jelent meg a Zombieland, mely alapvetően egy tökös és harsány, kellemesen véres és kattant vígjáték volt, de tartalmazott egy jelenetet, ami azóta is referencia, ha cameóról van szó. Mi se mehettünk el mellette híres felbukkanásainkat összegző cikkünkben. Bill Murray ugyanis önmagát játszva megjelent a filmben. A színész fiktív verziója úgy élte túl az apokalipszist, hogy élőhalottnak öltözve rótta Los Angelest és folytatta nagyvilági életét – amíg Jesse Eisenberg karaktere tévedésből le nem lőtte.

Ám a forgatókönyvírók beszámolói alapján nem Bill Murray volt az első ötletük egy ilyen meglepetésvendégre. 2009-ben Patrick Swayze-t szerették volna megnyerni, ám a színész rákbetegsége közbeszólt, és ízléstelen is lett volna. Sylvester Stallone volt a második ötlet, ám akire egy komplett jelenetet is írtak, az Mark Hamill lett.

Mark Hamill

Egy korábbi verzióban Woody Harrelson karaktere, Tallahassee múltjának része Luke Skywalker karaktere. A Csillagok háborúja hősét ugyanis akkora idolnak tekintette gyerekkorában, hogy ezért többen szekálták is. Évekkel később Las Vegasban végül összefut a színésszel, akire annyira mérges, hogy beleköp italába. Erre Hamill azt ígéri neki, ha még egyszer a szeme elé kerül, bezúzza a fejét.

A film történetében a hősök eljutnak a sztár lakására, ahol megnézik a ’77-es Csillagok háborúját, játékfénykardokkal hadonásznak és bömböltetik John Williams filmzenéjét.

Egész addig, míg belefutnak Hamillbe, aki akkorra már agyvelődiétán van és Darth Vader kardjával támad Jesse Eisenberg figurájára, Columbusra. Tallahasse azonban közbelép egy buckalakó fegyverrel, kialakul köztük egy párviadal, mely hasonlóan ér véget, mint A Birodalom visszavág. Hamill kezét levágják, majd feje egy kemény felületnek csapódva széttoccsan.

Hamill végül nem csatlakozott a projetkhez, így maradtak a Szellemirtók kultikus színészénél, Paul Wernick pedig Twitteren osztotta meg ezt az alternatív verziót.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com