Hírek

Film készül Martin Luther Kingről Chris Rock rendezésében

selma

Chris Rock lehet a rendezője annak a Martin Luther Kingről szóló életrajzi filmnek, melynek Steven Spielberg az executive producere.

Az Universal Studios égisze alatt készítik el a méltán híres polgárjogi aktivistáról szóló életrajzi filmet. Az alapját a nemrégiben megjelent King: A Life című könyv adja, mely átfogó ismereteket nyújt az afroamerikai lelkész életéről. Jonathan Eig műve bestsellernek számít, az Egyesült Államokban Nemzeti Könyvdíjra is jelölték – írja a Deadline. Az író korábban az Ali: A Life című könyvet jegyezte, mely alapján a bokszolóról a Peacock fejleszt éppen egy nyolcrészes sorozatot.

A közelmúltban számos afroamerikai aktivistát adaptáltak mozgóképre,

például a Rustin, valamint a Júdás és a Fekete Messiás révén. Martin Luther King alakját már számtalan dokumentum- és fikciós film keltette életre, de egy, az egész életét feldolgozó nagyjátékfilmet sem kapott még.

Chris Rock a Rustin című filmben az afroamerikai polgárjogi mozgalom egy szintén kiemelkedő alakját, Roy Wilkinst alakította. A komikus-színész három nagyjátékfilmet rendezett eddig (Államfőnök, A nőmre hajtok, Az öt kedvenc), ezek azonban mind-mind vígjátékok voltak, melyekben a főszerepeket is ő játszotta. Mindemellett Chris Rock számos komédiában szerepelt, az Emmy-díjat négy, a Grammy-díjat pedig három alkalommal nyerte el.

Chris Rock számára óriási szintlépést jelenthet egy ilyen nagyszabású film megrendezése, az Oscar-díjas Steven Spielberg vezényletével pedig egy ígéretes projektnek tűnik a legújabb Martin Luther King adaptáció.

Antalovics Dániel

Antalovics Dániel az EKKE mozgóképkultúra és média szakán tanulta a filmkészítés fortélyait. A lélektelen filmeket megveti. Kedvencei a szürreális, a disztópikus és a társadalmi problémákat feszegető filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com