Hírek

Martin Scorsese alakítja Dante Alighieri mentorát

Martin Scorsese hamarosan a nagyvásznon lesz látható: a veterán rendező Julian Schnabel készülő In the Hand of Dante filmjében tűnik majd fel mint Dante Alighieri mentora. Scorsese, akit a Berlini Filmfesztivál éppen tiszteletbeli Arany Medvével ünnepel, nem először tűnik fel színészként a nagyvásznon.

Scorsese gyakran feltűnik saját filmjeiben egy apró kameó szerepben, sőt alkalmanként más rendezők filmjeiben is – például Akira Kurosawa 1990-es Álmok című filmjének egyik szegmensében Vincent van Gogh-ot  játszotta, a Cápamesében pedig az uzsorás gömbhal hangján szólalt meg –, minden eddiginél nagyobb szerepben láthatják majd a rajongók. Egy idős bölcset alakít majd, aki az éppen az Isteni színjátékot író Dante Alighieri útját egyengeti Julian Schnabel közelgő krimijében, az In the Hand of Dante című filmben.

Schnabel a Variety-nek adott interjújában Scorsese szerepét „briliáns, fontos szerepnek” nevezte. Akinek már volt lehetősége belekukkantani az éppen vágás alatt álló műbe, el volt ájulva a rendezőzseni alakításától. „Nem tudom, hogy tudós-e, de olyan valaki, aki tud dolgokat” – jellemezte a filmet feleségével együtt forgatókönyvíróként is jegyző Schnabel a Scorsese által játszott, meg nem nevezett karaktert.

Az In the Hand of Dante sztárszereposztásában Martin Scorsese mellett Oscar Isaac, Gal Gadot, Jason Momoa, Gerard Butler, Al Pacino és Benjamin Clementine is feltűnik, aki nemcsak egy démoni karaktert játszik, de a filmzene megalkotásában is részt vesz. A film Nick Tosches azonos című könyvén alapul, amely a híres Alighieri mű kézzel írott kézirata körül forog, amelyet a Vatikán könyvtárában találnak. A történet párhuzamosan követi a kézirat történetét a 14. és a 21. században.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com