Hírek

Martin Scorsese befejezte a The Irishman forgatását

Az álomszereposztású gengszterdráma jövőre kerülhet a mozikba.

Befejeződött a The Irishman forgatása – írta maga Martin Scorsese az Instagramon. A gengszterdrámát augusztus óta forgatták New York környékén. A film Scorsese nagy visszatérése a gengszterműfajhoz, egyben újabb közös munkája egykori „múzsájával”, Robert De Niróval.

A The Irishman Charles Brandt 2003-as könyvén (I Heard You Paint Houses) alapul, amely Frank „The Irishman” Sheeran verőember életét követi nyomon. Sheeran legalább húsz leszámolásban vett részt, állítólag köze volt a legendás gengszterfőnök, Jimmy Hoffa halálához is. Hoffa 1975 júliusában tűnt el, és sohasem került elő – írja az IndieWire.

A filmben De Niro mellett Joe Pesci, Al Pacino és Ray Romano is szerepel.

Annak ellenére, hogy a forgatás hamar lezajlott, várhatóan a Netflix nem küldi idén moziba a filmet. A rendező a 2019-es premiert tűzte ki, mivel sok speciális effektust kell még kidolgozni. A történetet ugyanis flashback-ekben meséli el a The Irishman, és Sheeran korábbi énjeit is De Niro játssza. Scorsese az Industrial Light and Magic-kel dolgozik De Niro digitális megfiatalításán – ők csinálták a Benjamin Button különös életét is, amelyben Brad Pittet kellett öregíteni és fiatalítani.

A hírek szerint Scorsese messze túllépte a tervezett költségvetést, a The Irishman már most több mint 140 millió dollárt emésztett fel. A Netflix eredetileg 125 millió dollárt szánt a filmre, ami már ezzel is Scorsese legdrágább filmje lett volna.

Sorsese azzal a kísérőszöveggel osztotta meg a forgatási képet az Instagramon, hogy köszöni annak a sok embernek, akik lehetővé tették a film elkészültét.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya