Hírek

Martin Scorsese befejezte a The Irishman forgatását

Az álomszereposztású gengszterdráma jövőre kerülhet a mozikba.

Befejeződött a The Irishman forgatása – írta maga Martin Scorsese az Instagramon. A gengszterdrámát augusztus óta forgatták New York környékén. A film Scorsese nagy visszatérése a gengszterműfajhoz, egyben újabb közös munkája egykori „múzsájával”, Robert De Niróval.

A The Irishman Charles Brandt 2003-as könyvén (I Heard You Paint Houses) alapul, amely Frank „The Irishman” Sheeran verőember életét követi nyomon. Sheeran legalább húsz leszámolásban vett részt, állítólag köze volt a legendás gengszterfőnök, Jimmy Hoffa halálához is. Hoffa 1975 júliusában tűnt el, és sohasem került elő – írja az IndieWire.

A filmben De Niro mellett Joe Pesci, Al Pacino és Ray Romano is szerepel.

Annak ellenére, hogy a forgatás hamar lezajlott, várhatóan a Netflix nem küldi idén moziba a filmet. A rendező a 2019-es premiert tűzte ki, mivel sok speciális effektust kell még kidolgozni. A történetet ugyanis flashback-ekben meséli el a The Irishman, és Sheeran korábbi énjeit is De Niro játssza. Scorsese az Industrial Light and Magic-kel dolgozik De Niro digitális megfiatalításán – ők csinálták a Benjamin Button különös életét is, amelyben Brad Pittet kellett öregíteni és fiatalítani.

A hírek szerint Scorsese messze túllépte a tervezett költségvetést, a The Irishman már most több mint 140 millió dollárt emésztett fel. A Netflix eredetileg 125 millió dollárt szánt a filmre, ami már ezzel is Scorsese legdrágább filmje lett volna.

Sorsese azzal a kísérőszöveggel osztotta meg a forgatási képet az Instagramon, hogy köszöni annak a sok embernek, akik lehetővé tették a film elkészültét.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com