Hírek

Martin Scorsese Bob Dylan-dokumentumfilmet rendez

Bob Dylan Rolling Thunder Revue című koncertturnéjáról szóló dokumentumfilmet Martin Scorsese rendezi a Netflix számára.

Évek óta pletykálnak Bob Dylan rajongói arról, hogy dokumentumfilm fog készülni az énekes híres, Rolling Thunder Revue-turnéjáról. A filmről szóló pletykákkal kapcsolatban pedig néha Martin Scorsese neve is előkerült. Az 1975-76-os koncertturné egyik különlegessége az volt, hogy rengeteg sztár vett részt benne vendégfellépőként. Most a Variety értesülései szerint teljesül a rajongók kívánsága: a Rolling Thunder Revue: Egy Bob Dylan történet Martin Scorsesetől a Netflix tervei szerint még idén meg fog jelenni.

A film nem hagyományos értelemben vett dokumentumfilm lesz, nem úgy, mint Scorsese 2005-ös Dylan-dokuja, A Bob Dylan-dossziéUtóbbi kizárólag Dylan 1965-66 közti korszakára fókuszált, de ahogy egy forrás nyilatkozta a Varietynek„nem véletlenül szerepel a történet szó a címben”. Így elképzelhető, hogy némi időbeli ugrálásra, non-lineáris történetvezetésre is lehet majd számítani.

A Netflix által közölt szinopszis szerint „a Rolling Thunder Revue: Egy Bob Dylan történet Martin Scorsesetől az 1975-ös Amerika zavaros idejét ragadja meg, illetve Bob Dylan örömteli zenéjét, amit ezen év végén játszott.

Részben dokumentum-, részben koncertfilm, részben lázálom,

Rolling Thunder egy megismételhetetlen élmény a mester, Martin Scorsesétől.”

Konkrét premierdátum még nincs, de az biztos, hogy a Netflix 2019-re tervezi a film megjelenését. Azt viszont megerősítették, hogy magával Dylannel is készült interjú. Ez igen ritkaságszámba megy, tekintve, hogy az énekes csak ritkán ad interjúkat, főleg nem kamera előtt. De a korszak számos más fontos szereplőjével is beszélgettek a film készítői. Olyan nevek bukkanhatnak fel régi vagy új felvételeken, mint az együttes vezetője, Bob Neuwirth, Sam Shepard (aki könyvet is írt a turnéról), Joni Mitchell, Ringo Starr, Patti Smith vagy éppen Dennis Hopper.

A lázálom rész a Netflix leírásában utalhat arra, hogy

Scorsese felhasznál majd néhány részletet Bob Dylan Renaldo and Clara ebben az időszakban készített kísérleti filmjéből.

A négyórás játékidejű (!) filmben Bob Dylan, a felesége, Sara és Joan Baez játszik, a sztorit Dylan és Sam Shepard írták.

Scorsesének egyébként nem ez lesz idén az egyetlen netflixes projektje. 2019-ben érkezik a platformra a várva várt The Irishman Al Pacinóval, Robert De Niróval és Joe Pescivel.

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com