Hírek

Martin Scorsese dokusorozata hamarosan érkezik a Netflixre! – Pretend It’s a City előzetes

A Netflix egy kis utókarácsonyi ajándékként meglepett minket legújabb sorozatának előzetesével, aminek középpontjában Martin Scorsese, Fran Lebowitz és New York áll. A Scorsese rendezte doku január 8-án érkezik a streamingcsatornára – írja az IndieWire.

Scorsese régi barátjánál, Lebowitznál New York-ibb New York-i talán nem is létezik. A 70 éves amerikai írónő és esszéista híres arról, hogy mindenről megvan a véleménye, amit a maga kéretlen módján hangoztat is – akár kérik, akár nem. Scorsese éppen emiatt választotta a New Yorkról és annak lakosairól, mindennapjairól szóló miniszériájának arcává és szószólójává. Az előzetes alapján pedig igencsak humoros és provokatív eredmény született. Miközben Lebowitz járja a várost, amit úgy ismer, mint a tenyerét, folyamatosan kommentálja is a látottakat – márpedig a New York utcáit járva nagyjából lépésenként szembejöhet velünk valami meghökkentő.

A Pretend It’s a City egyfajta útikönyvként szolgál a New York-iaknak,

mindenki másnak pedig betekintést enged ebbe a színes, megbélyegezhetetlen és semmihez nem hasonlítható világba, olyan témákat érintve, amik nagyban meghatározzák New Yorkot: a művészettől kezdve a turistákon és a metróvonalakon át a meghökkentő szokásokig (például hogy hogyan kell járni a Times Square-en – igen, van erre egy helyes módszer). Útközben pedig Lebowitz saját múltja is középpontba kerül, akinek egész eddigi életét az olthatatlan kíváncsiság és függetlenség jellemezte.

Lebowitz mellett magát Scorseset (aki producere is a sorozatnak) is többször látjuk majd felbukkanni. Kettejüknek egyébként ez a második nagyobb együttműködése. 2010-ben szintén Scorsese rendezésében készült a Public Speaking című HBO-s dokumentumfilm, amely Lebowitz beszédeiből és interjúiból merített. Fran Lebowitz társadalomkritikus hangnemét több bestsellerében megmutatta, így például a Metropolitan Life és a Social Studies című könyveiben, illetve szerepelt A Wall Street farkasában egy rövid cameo erejéig.

Scorsese a 2019-es Az Ír után második alkalommal jeleníti meg alkotását a Netflixnél. A rendező következő nagy dobása, a Killers of the Flower Moon pedig majd az Apple TV+-ra érkezik.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com