Hírek

Martin Scorsese régóta tervezett Killers of the Flower Moon című filmjének forgatása februárban kezdődhet el

Martin Scorsese régóta tervbe vett Killers of the Flower Moon című filmjének forgatási munkálatai februárban kezdődhetnek el.

Korábban már írtunk róla, hogy Martin Scorsese David Grann Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI című dokumentumregényének adaptációját tervezi. A film főszerepeit pedig már a kezdetektől két kedvenc színészének, Robert De Nirónak és Leonardo DiCapriónak szánja.

Mester és tanítványa

A rendező DiCaprióval eddig öt, De Niróval kilenc nagyjátékfilmet jegyez közösen. A két színész a The Audition című rövidfilmben játszott először együtt 2015-ben. Most úgy tűnik, hogy ismét közösen tűnnek majd fel a westernnek tervezett adaptációban, amiben a “cowboyok majd autókkal járnak”.

A nagysikerű regény filmes jogaiért komoly licitháború zajlott, amit végül az  Imperative Entertainment nyert meg egy 5 millió dolláros ajánlattal.

A történet az 1920-as években játszódik, amikor az Osage indiánok rossz minőségű földjein olajat fedeztek fel.

David Grann regénye az ezt követő gyilkosságokra fókuszál, amik felkeltették a frissen megalakult FBI érdeklődését. Az ügyet a filmben DiCaprio által alakított J. Edgar Hoover működése alatt sikerült lezárni.

Az Osage törzs készül a 16 hetes forgatásra, ahová a stáb egy része a tervek szerint már novemberben megérkezik. A felvételek egy része az ő területükön zajlik majd.

Az Apple 200 millió dollárral támogatja projektet, a Paramount pedig a film terjesztésért felel majd. A Killers of the Flower Moon premierje előreláthatólag valamikor 2022-ben lesz. Ennél pontosabb adat jelen pillanatban még nem ismert.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com