Hírek

Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio és Robert De Niro ismét egy filmben?

Martin Scorsese

A Killers of the Flower Moon kapcsán elképzelhető, hogy ismét egy filmen dolgozik majd Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio és Robert De Niro. 

Nemrég raktuk ki a hírt a The Irishman bemutatójával kapcsolatban, de már azt is lehet sejteni, hogy mi lesz Martin Scorsese következő projektje.

A rendező a hosszú távú együttműködések és a sikeres könyvek adaptációjának híve. DiCaprióval eddig öt, De Niróval kilenc nagyjátékfilmet jegyez közösen. Úgy tűnik, minden esély megvan rá, hogy a 2015-ös Meghallgatás című rövidfilm után David Grann újságíró 2017-es Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI című dokumentumregényének adaptációja hozza ismét össze a két színésszel, ezúttal egy közös nagyjátékfilm keretein belül.

A nagysikerű regény filmes jogaiért komoly licitháború zajlott, amit végül az Imperative Entertainment nyert meg egy 5 millió dolláros ajánlattal.

A The Irishmanhez  hasonlóan ez a könyv is valós alapokon nyugszik. Az 1920-as évek Oklahomájának egy hírhedt gyilkosságsorozatának eseményeit dolgozza fel, amelynek áldozatai az olaj révén gyorsan meggazdagodó Osaga indián törzs tagjai közül kerültek ki. A titokzatos eset J. Edgar Hoover működésének egyik első nagy sikere lett.

DiCaprio 2011-ben már eljátszotta az FBI leghosszabb ideig regnáló igazgatójának szerepét a Clint Eastwood rendezésében készült J. Edgar – Az FBI embere című életrajzi drámában, ami miatt sokakban merült fel a lehetőség, hogy ismét őt láthatjuk majd a szerepben. Ezzel kapcsolatban azonban konkrétum még nem került nyilvánosságra.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikm[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya