Hírek

Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio és Robert De Niro ismét egy filmben?

A Killers of the Flower Moon kapcsán elképzelhető, hogy ismét egy filmen dolgozik majd Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio és Robert De Niro. 


Hirdetés

Nemrég raktuk ki a hírt a The Irishman bemutatójával kapcsolatban, de már azt is lehet sejteni, hogy mi lesz Martin Scorsese következő projektje.

A rendező a hosszú távú együttműködések és a sikeres könyvek adaptációjának híve. DiCaprióval eddig öt, De Niróval kilenc nagyjátékfilmet jegyez közösen. Úgy tűnik, minden esély megvan rá, hogy a 2015-ös Meghallgatás című rövidfilm után David Grann újságíró 2017-es Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI című dokumentumregényének adaptációja hozza ismét össze a két színésszel, ezúttal egy közös nagyjátékfilm keretein belül.

A nagysikerű regény filmes jogaiért komoly licitháború zajlott, amit végül az Imperative Entertainment nyert meg egy 5 millió dolláros ajánlattal.

A The Irishmanhez  hasonlóan ez a könyv is valós alapokon nyugszik. Az 1920-as évek Oklahomájának egy hírhedt gyilkosságsorozatának eseményeit dolgozza fel, amelynek áldozatai az olaj révén gyorsan meggazdagodó Osaga indián törzs tagjai közül kerültek ki. A titokzatos eset J. Edgar Hoover működésének egyik első nagy sikere lett.

DiCaprio 2011-ben már eljátszotta az FBI leghosszabb ideig regnáló igazgatójának szerepét a Clint Eastwood rendezésében készült J. Edgar – Az FBI embere című életrajzi drámában, ami miatt sokakban merült fel a lehetőség, hogy ismét őt láthatjuk majd a szerepben. Ezzel kapcsolatban azonban konkrétum még nem került nyilvánosságra.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.