Hírek

Martin Scorsese új dobása egy Mike Tyson-portréfilm lesz

scorseseA Wall Street farkasaazaz Jordan Belfort után Martin Scorsese egy újabb ikonikus figuráról készít portréfilmet, választása ezúttal a világhírű Mike Tysonra esett. A legendás bokszoló szerepére pedig megtalálták a tökéletes színészt. 

Mike Tyson a kilencvenes évek balhéi után lenyugodott, a Másnaposok alapján egy igen laza figura lehet, aki minden jó buliban benne van. Én is szívesen söröznék vele, mostanában azonban elég zsúfolt lehet az élete, mert épp Martin Scorsese-vel találkozgat egy róla szóló életrajzi film kapcsán.

A cím nélküli projekt forgatókönyvírója A Wall Street farkasát író Terence Winter, aki ismét együtt dolgozik a rendezőlegendával (korábbi közös munkájuk Oscar-jelölést hozott számára). Az egyelőre cím nélküli projektben a főszerepet az író egyenesen Jamie Foxxra szabta, aki el is vállalta a szerepet a Paramount stúdió közleménye szerint.

Azt egyelőre nem erősítette meg a stúdió, hogy maga Scorsese rendezi is a filmet vagy csak producerként vesz részt az elkészítésében, azonban az, hogy az utóbbi hetekben a direktor rendszeresen találkozik a bokszolóval, kvázi egyértelművé teszi a kérdést. Mi mindenesetre alig várjuk, hogy a Dühöngő bika után ismét boxfilmet lássunk Scorsesetől.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés