Hírek

Martin Scorsese-nél csak Taylor Swift bizonyult erősebbnek

megfojtott-virágok

Bemutatkozott a Megfojtott virágok (Killers of the Flower Moon) a mozikasszáknál, de nem tudott mit kezdeni a második hete futó koncertfilmmel.

Martin Scorsese karrierjének második legjobban nyitó filmje lett a három és félórás Megfojtott virágok, amely az amerikai őslakos Osage-törzs ellen elkövetett gyilkosságsorozatot dolgozza fel. A filmben főszerepet kap Leonardo DiCaprio, mellette pedig Robert De Niro a legnagyobb név. Az eposzi méretű dráma 23 millióval indított az Egyesült Államokban, később pedig az Apple TV+ streaming-platformon fog megjelenni, bár egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mikor. Egyelőre szükség van ahhoz, hogy a Megfojtott virágok masszív lábakon álljon a pénztáraknál, tekintve 200 milliós produkciós költségvetését.

Mindezzel együtt csupán a második helyet tudta megszerezni az új film az amerikai box office toplistáján. Taylor Swift egész karrierjét feldolgozó koncertfilmje, a The Eras Tour majdnem 100 millióval nyitott a múlt héten, most pedig mindössze 66%-os visszaesést produkált, így 31 millióval vezette a hétvégét.

A koncertfilmet november 3-tól a magyar mozikban is megtekinthetik a rajongók.

Nem muzsikál túl erősen Az ördögűző: A hívő, bár ez a negatív kritikáknak is köszönhető. Most 5,6 millióval tett hozzá bevételéhez, világszinten viszont már átlépte a 100 milliós határt. A Blumhouse stúdiójánál valószínűleg jobbat vártak a franchise új darabjától, hiszen 400 milliót költöttek a jogok megvásárlására és horrortrilógiát terveznek.

További információk a Box Office Mojo oldalán.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com