Hírek

Martin Scorsese producere lesz Mundruczó Pieces of a Woman című filmjének

pieces-of-a-woman-shia-labeouf-vanessa-kirby

Maga Martin Scorsese lesz az executive producere Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című rövidesen a nagyközönség számára is elérhető filmjének.

Az MTI éretsülései szerint a BRON Studios (Mundruczó új filmjének forgalmazója) bejelentette, hogy Martin Scorsese csatlakozik a produkcióhoz. A Pieces of a Woman a rendező első angol nyelvű filmje, amiben Shia LaBeouf és Vanessa Kirby játszanak. A film világpremierje a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, majd a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatkozik. Utóbbin még egy magyar filmet láthat a közönség, hiszen Horvát Lili F​elkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjét is beválogatták (előzetes itt).

Martin Scorsese neve minden bizonnyal senki számára sem ismeretlen, olyan meghatározó filmeket jegyez rendezőként, mint a Taxisofőr, a Nagymenők, vagy A Wall Street farkasa. A hollywoodi reneszánszban kezdő direktor legutóbb a Netflix mellett tette le a voksát, mikor elkészítette a platformra Az írt. A mostani döntéséről, hogy csatlakozik Mundruczó produkciójához, azt mondta,

„igazi szerencse, amikor olyan filmet lát az ember, amely meglepi. Segíteni abban, hogy utat találjon a széles közönséghez, amit igazán megérdemel, pedig egyenesen kiváltságos”.

Scorsese méltatta a színészi alakítást és hozzátette, hogy Mundruczó Kornél stílusa könnyed, mégis magával ragadó stílussal vezeti a kamerát.

Mundruczó számára visszaigazolás, hogy Scorsese csatlakozott a Pieces of a Woman stábjához. „Az ember mindig sebezhetőnek érzi magát, amikor intim és szívéhez közel álló anyagon dolgozik”, de Scorsese jelenléte igazolta, hogy megéri kockáztatni – mondta a nemzetközileg is egyre elismertebb rendező.

A Pieces of a Woman története valóban személyes, forgatókönyvét Wéber Kata saját, többszörösen díjazott színházi darabja nyomán írta.

A filmben Martha és Sean Carson (Kirby és LaBeouf) családot szeretne alapítani, de életük visszafordíthatatlanul megváltozik egy tragikus otthonszülés hatására. A fiatal édesanya gyásza az egész családot megrázza. A nő saját utat választ, amely során megtanul együtt élni hatalmas veszteségével és képessé is válik a továbblépésre. A filmet Jancsó Dávid vágta, aki már ötödik alkalommal dolgozik együtt a rendezővel. A film fényképezéséért Benjamin Loeb norvég operatőr felelt, míg a zenéjét az Oscar-díjas Howard Shore szerezte.

A tervek szerint a Pieces of a Woman a magyar mozikat sem kerüli el, de premierdátum még nem tartozik a produkcióhoz. Az mindenképpen jó ajánlólevél, hogy Scorsese is beállt a film mögé, így minket is egyre jobban érdekel.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés