Hírek

Martin Scorsese ráerősített Marvel-kommentjeire

„A moziknak szintet kell lépniük.” – folytatta Martin Scorsese a Marvel-filmekkel kapcsolatos gondolatait.

Pár hete Martin Scorsese felrobbantotta az internetet. Ki gondolta volna, hogy az évtizedes filmográfiával, köztük a világ legjobb filmjei közül többel is büszkélkedő 76 éves rendező majd pont az Y és Z-generációk tyúkszemére lép rá. De bizony így történt, mert ha a szuperhősfilmekkel cicózik valaki, az bizony ellenérzéseket vált ki.

Scorsese-t mikor megkérdezték, mit gondol a Marvel-filmekről, azt nyilatkozta, hogy azok „nem filmek”, inkább vidámparki látványosságok. Ahogy várható volt, sokan nekimentek virtuálisan a rendezőnek, aki most a The Irishman című filmjével van sajtókörúton. A témát tovább feszegették újságírók is, akiknek Scorsese a következőket nyilatkozta:

„Nem kéne, hogy elfoglalják a mozikat. Szükségünk van arra, hogy visszatérjünk a történetalapú filmekhez.”

A rendező kifejezetten a moziknál látja a problémát, amik inkább élményalapú, vidámparkszerű létesítmények, de szerinte aggályos, hogy mindenki erre az üzleti modellre akar rákapcsolódni. Feltehetően azért is nyilatkozza Scorsese ezeket, mert éveken keresztül nem talált befektetőt a The Irishmanhez, amit végül a Netflix finanszírozott. Úgy általában a középkategóriás költségvetéssel rendelkező filmek nehezen tudnak érvényesülni az óriási blockbusterek mellett.

The Irishman

Scorsese még azt is hozzátette, hogy „rendben van, ha valakinek ez tetszik, és ahogy ezeket a filmeket készítik, az elismerendő. Ez nem az én világom. Viszont kinevel egy másfajta közönséget, ami azt hiszi, ez a mozi.”

És ezután el lehet dönteni, hogy tovább csámcsog-e még rajta a közvélemény, vagy meghagyják egy 76 éves embernek, hogy gondoljon valamit pár 200 milliós képregényfilmről.

A The Irishman című film november végén kerül a Netflixre, viszont rendhagyó módon Magyarországon is bemutatják november 22-től.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..