Hírek

Martin Scorsese ráerősített Marvel-kommentjeire

„A moziknak szintet kell lépniük.” – folytatta Martin Scorsese a Marvel-filmekkel kapcsolatos gondolatait.

Pár hete Martin Scorsese felrobbantotta az internetet. Ki gondolta volna, hogy az évtizedes filmográfiával, köztük a világ legjobb filmjei közül többel is büszkélkedő 76 éves rendező majd pont az Y és Z-generációk tyúkszemére lép rá. De bizony így történt, mert ha a szuperhősfilmekkel cicózik valaki, az bizony ellenérzéseket vált ki.

Scorsese-t mikor megkérdezték, mit gondol a Marvel-filmekről, azt nyilatkozta, hogy azok „nem filmek”, inkább vidámparki látványosságok. Ahogy várható volt, sokan nekimentek virtuálisan a rendezőnek, aki most a The Irishman című filmjével van sajtókörúton. A témát tovább feszegették újságírók is, akiknek Scorsese a következőket nyilatkozta:

„Nem kéne, hogy elfoglalják a mozikat. Szükségünk van arra, hogy visszatérjünk a történetalapú filmekhez.”

A rendező kifejezetten a moziknál látja a problémát, amik inkább élményalapú, vidámparkszerű létesítmények, de szerinte aggályos, hogy mindenki erre az üzleti modellre akar rákapcsolódni. Feltehetően azért is nyilatkozza Scorsese ezeket, mert éveken keresztül nem talált befektetőt a The Irishmanhez, amit végül a Netflix finanszírozott. Úgy általában a középkategóriás költségvetéssel rendelkező filmek nehezen tudnak érvényesülni az óriási blockbusterek mellett.

The Irishman

Scorsese még azt is hozzátette, hogy „rendben van, ha valakinek ez tetszik, és ahogy ezeket a filmeket készítik, az elismerendő. Ez nem az én világom. Viszont kinevel egy másfajta közönséget, ami azt hiszi, ez a mozi.”

És ezután el lehet dönteni, hogy tovább csámcsog-e még rajta a közvélemény, vagy meghagyják egy 76 éves embernek, hogy gondoljon valamit pár 200 milliós képregényfilmről.

A The Irishman című film november végén kerül a Netflixre, viszont rendhagyó módon Magyarországon is bemutatják november 22-től.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya