Hírek

A Marvel feje ígéri: érkeznek azok az LMBTQ+ szuperhősök

Kevin Feige, a Marvel Studios igazgatója igyekezett eloszlatni a panaszkodók méregfelhőit, és ígérte, komolyabban ráfekszenek a reprezentációra.

A Bosszúállók: Végjátékban történt meg a Marvel mozis univerzumának első olyan jelenete, melyben a homoszexualitás előkerül. A rendezőpáros egyike, Joe Russo alakította a karaktert, aki Amerika Kapitány önsegítő csoportjában mesél egy randevújáról egy férfival. A háromórás filmből nagyon kis százalékot tett ki ez az egyperces jelenet – pont ez volt a gondja sokaknak, akik azt sérelmezték, hogy öncélú volt.

Joe Russo az alábbiakat nyilatkozta: „Úgy éreztük, hogy a négy általunk rendezett film közül szükségünk van egyikben egy meleg szereplőre. És hogy ennek integritást is adjunk, és megmutassuk, hogy mennyire fontos nekünk, ezért egyikünk alakítja majd a figurát. Tökéletes az időzítés, mert a Marvel mindig is nagy hangsúlyt fektetett a diverzitásra.”

Joe és Anthony Russo

Hiába voltak Russóék szándékai nemesek, többen elégedetlenek voltak azzal a ténnyel, hogy ilyen perifériára szorult figurának adták ez a történetet. Emellett az is probléma sokak szerint, hogy a Marvel 11 év alatt nem volt képes produkálni egy homoszexuális szuperhőst, egy főbb karaktert. Kevin Feige azonban igyekezett mindenkit megnyugtatni ezzel kapcsolatban.

„Sosem azt a karaktert szántuk az első meleg figurának a sorozatunkban.

Az csupán egy életszerű, őszinte helyzet volt. Külön kedveltem, hogy Steve Rogers meg se vonja a szemöldökét a történet hallatán.” – nyilatkozta Feige, majd folytatta – „Sose szégyelltük azt, hogy kijelentsük, több fontosabb LMBT szuperhőst is be fogunk mutatni.”

Egyesek szerint a készülő The Eternals című film lesz az első meleg főszereplőt felvonultató Marvel-film.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..