Hírek

Sorozatot kell nézned, ha meg akarod érteni a teljes Marvel Univerzumot

Kép: Marvel

Kevin Feige újra nyilvánvalóvá tette, aki teljesen képben akar lenni a Marvel Univerzumban, annak szüksége lesz a Disney+ sorozataira is.

Igaz, ezt a témát már korábban is felhozták a Disney és a Marvel vezetői, de Kevin Feige most újra kinyilatkoztatta, hogy a cég szakít az eddigi hagyományával. Marvel-sorozatok eddig is voltak, amelyekben néha ugyan voltak a mozifilmekkel közös elemek, de sem A S.H.I.E.L.D. ügynökei, sem Jessica Jones vagy akármelyik másik nem kötődött annyira a mozivásznon épített franchise-hoz, hogy azok elengedhetetlenül szükségesek lettek volna a teljes történet megértéséhez.

Nos, ennek vége, aminek több nyilvánvaló oka is van. Ezek közül a legegyértelműbb a Disney+ indulása, amihez már csak párat kell aludni – és ami Nyugat-Európa nagy részén jövő tavasszal rajtol majd el.

Egyértelmű, hogy a cégóriás minél több előfizetőt akar szerezni magának, ehhez pedig kiváló eszköz, hogy együtt építi tovább a Marvel franchise-t.

Például a következő, 2021 második felében esedékes Doctor Strange-filmben fontos szerepet kap majd a Skarlát Boszorkány, akinek az önálló sorozata, a WandaVision 2021 első felében debütál a Disney+ műsorán. Nagyjából egy időben a Loki-szériával, amely karakter szintén ezer szálon kötődik a franchise más darabjaihoz.

A sorozatok „első fecskéje” a 2020 őszén bemutatkozó Sólyom és a Tél Katonája lesz majd, amit aztán szép sorban követ majd egy tucat másik: 2021-ben a fent említett kettőn túl jön majd az animációs What If?, az év vége felé pedig a Sólyomszem, amelyeket 2022-ben újabb karaktereket bemutató sorozatok követnek.

Ha pedig a karakterek ide-oda ugrálnak a kisképernyő és a nagyvászon között – nem is beszélve az összefonódó történetszálakról -, akkor

a rajongóknak az eddigi évi 6-8 órányi film helyett akár 30 órányi produkciót kell majd figyelemmel követniük, ha lépést akarnak tartani a szuperhősök minden irányban terjedő univerzumával.

És igaz, ezt még senki nem mondta ki, de valószínűleg mire mindez aktuálissá válna, a Disney+ már világméretűvé válik, hacsak nem akarják azt, hogy a nézők egy részének csak a torrent maradjon az egyetlen opció.

Avatar

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya