Hírek

Marvel Kapitány az elvárásokhoz híven dominálja a box office-t

A Marvel Univerzum első női szuperhősről szóló mozija, a Marvel Kapitány a jegypénztáraknál is szárnyra kelt.

A Marvel idei első mozija, a Marvel Kapitány képes volt felnőni az elvárásokhoz, és már a nyitó hétvégéjén rengeteget hozott a Disney konyhájára. A tengerentúlon máris 127 millió dollárt kaszált be, míg globálisan 188 milliónál tart a film. A Brie Larson és Samuel L. Jackson nevével fémjelzett szuperhősmozinak ezzel együtt 150-160 milliós debütálást jósolnak az első hétvégére.

Ha ez a szám összejön, azzal a Marvel Kapitány minden idők második legjövedelmezőbb bemutatkozó szuperhős filmje lenne a Marvelnél, a tavalyi Fekete párduc után, ami 200 millióval rajtolt az Államokban. Emellett a hetedik legsikeresebb nyitányt tudhatná magáénak a Marvel berkein belül a három Bosszúállók-film, a már említett Fekete párduc, az Amerika kapitány: Polgárháború és a Vasember 3. után.

Összehasonlításképp a DC Univerzum szuperhős-nője, Wonder Woman szintén kifejezett erős nyitóhétvégéjét tudhatott magáénak, de „csak” 103 millió dollárral nyitott.

A Marvel Kapitány már megtekinthető a hazai mozikban.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés