Hírek

Guinness-rekord: Egy wisconsini férfi 116-szor nézte meg a Marvel Kapitányt

Tessék, rajongók, íme a példa, legyen az bármilyen is! Lehet rekordot dönteni képregényfilmek nézésével is – a Marvel Kapitány jó alapot szolgáltatott erre egy lelkes fannak.

Nemrég a Disney/Marvel első nőközpontú szuperhősfilmje átlépte az egymilliárd dolláros nemzetközi összbevételt, és ehhez bőven hozzájárult egy wisconsini férfi is, nevezetesen Steve Ruppel. 102 alkalommal nézte meg a Marvel Kapitányt ugyanabban a moziban, és ezzel világrekordot döntött – de azért visszament és rányomott még tizenkettőt, hogy biztos legyen.

A férfi 242 órát töltött a film megnézésével, miközben még dolgoznia is kellett. Az ebédszüneteket emiatt meghosszabbította, és a hétvégéi programjait is kilőtte. Volt egy nap, amikor hétszer volt tanúja Carol Danvers kalandozásainak, és bevallotta, néha belebambult a filmbe. A Guinness-rekord persze nem bemondásra megy:

fotókkal, jegyekkel és tanúk segítségével erősítették meg a rekord érvényességét.

Ruppel kezdetben őrültségnek tartotta a dolgot, de valahogy mégis meggyőzte magát, hogy végigcsinálja. Végül azt nyilatkozta, kemény menet volt, de befejezte az újranézéseket – nem is valószínű, hogy valaha csinálni fog hasonlót.

A Marvel Kapitányt már nem is játssza tovább az a wisconsini mozi, amiben Ruppel a rekordot döntötte. Jó ötlet, hogy nem a hamarosan érkező Bosszúállók: Végjátékot nézte újra ennyiszer, ugyanis a 181 perces film jóval több ebédszünetébe került volna.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..