Hírek

Dr. Dre támogatásával jön létre a Marvin Gaye életrajzi film

Újabb hatalmas zenei ikon életéből készül mozifilm, ezúttal a Motown és a soul nagy alakja, Marvin Gaye kerül a fókuszba. A projekthez már rendező is tartozik, ráadásul a népszerű zenei producer, Dr. Dre is a produkció mögött áll.

Allen Hughes fogja rendezni a What’s Going On című filmet a Warner Bros. számára – közölte a Deadline. Az alkotó korábban főleg testvérével, Albert Hughes-zal közösen hozott tető alá filmeket. Olyan projektek fűződnek a nevéhez, mint a Denzel Washington főszereplésével készült Éli könyve vagy a Hasfelmetsző Jack utáni nyomozásról szóló A pokolból. Legutóbbi moziját, a korrupt politikusról és az igazságot kereső ex-rendőrről szóló Megtört várost már egyedül hozta tető alá.

A projekt sokáig azért állt, mert a stúdió képtelen volt megszerezni a jogokat Marvin Gaye legnagyobb dalaihoz

– ez az akadály azonban elhárult, és nyélbe ütötték a szerződést. Így olyan népszerű soul és R&B számok is felcsendülhetnek a filmben, mint a címadó What’s Going On, az I Heard It Through the Grapevine, a Let’s Get It On, az Ain’t No Mountain High Enough vagy az énekes ’80-es évekbeli sikerszáma, a Sexual Healing.

Az N.W.A. egykori tagja, a ma már megkerülhetetlen zenei producernek tekinthető Dr. Dre már évek óta igyekezett létrehozni a Marvin Gaye életrajzi alkotást. Korábban minisorozatként képzelte el a végeredményt, Jamie Foxx-szal a főszerepben, ám végül nem járt sikerrel. Most a The Chi című sorozatot író Marcus Gardley szkriptjéből készülhet a tényleges produkció.

A What’s Going On forgatását jövőre tervezik, a bemutató 2023-ban lehet esedékes, és az értesülések szerint egyszerre tervezik megjelentetni a mozivásznakon és az HBO Max streaming platformján.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com