Hírek

Mary Poppins visszatér – Emily Blunt másképp értelmezi a karaktert

Emily Blunt, a Mary Poppins visszatér főszereplője arról számolt be, hogy elsőre mennyire megijesztette a feladat, hogy eljátssza a csodálatos Mary Poppinst, illetve hogy mennyire másképp látja ezt a karaktert, mint elődje.

Az ötlet, hogy Julie Andrews cipőjébe bújjon és őt követve Mary Poppinsszá alakuljon, teljesen megfélemlítette Emily Bluntot. A Mary Poppins visszatér ugyanis Robert Steven 1964-es klasszikusának, a Mary Poppinsnak a folytatása, ami P. L. Travers regénysorozatának adaptációja.

Emily Blunt mellett Lin-Manuel Miranda (Jack), Meryl Streep (Topsy-Turvy Poppins), Ben Whishaw (Michael Banks) és Emily Mortimer (Jane Banks) is feltűnik majd a Mary Poppins visszatérben. Dick Van Dyke szintén visszatér, de ezúttal mint Mr. Dawes, és nem Sr. Meanwhile szerepében.

Mary Poppins 25 év után fog visszatérni, hogy rendet tegyen a Banks gyerekek körül.

Emily Blunt a Daily Mailnek beszélt arról, hogy milyen érzés volt, amikor felajánlották neki ezt a szerepet. Elmesélte, hogy amikor a rendező, Rob Marshall végre kibökte, hogy Mary Poppins szerepét szánja neki, vegyes érzelmei voltak. Először is nagyon izgatott volt, de emellett elfogta a pánik is, hiszen Mary Poppins alakja eleve borzasztó ikonikus, ahogy az őt először alakító Julie Andrews is. Emily Blunt először is tanulmányozta Julie Andrews alakítását, aztán elkezdte kialakítani a saját stílusát mint Mary Poppins.

Ezenkívül Emily Blunt arra is figyelmezteti a nézőket, hogy ne várjanak amolyan szuper kedves Mary Poppinst, akit az első filmben láthattak. Az ő értelmezése sötétebb, szerinte ugyanis a könyvben Mary Poppins egy kicsit bogaras, hiú és egészen biztosan nem olyan szívélyes, mint az első adaptációban.

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket, 2010 óta a Filmtekercs.hu szerzője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com