Hírek

Egészen más világ? – Nicole Kidman horrorja feldolgozást kap

Fordulatos szellemkastélyos horrorfilm? A Más világ 2001-ben érkezett és hódította meg közönségét: most új köntöst kap.

Lassan húsz éve annak, hogy a Más világot bemutatták. Alejandro Amenábar készítette a filmet, a chilei rendezőről pedig kijelenthető, hogy ez volt karrierje egyik legnagyobb dobása – olyan filmek mellett, mint a Nyisd ki a szemed! és A belső tenger. Első nagy hollywoodi filmjében a második világháború brit hátországába kalauzolta el a nézőket, ahol egy háborús özvegy vigyázott két napallergiás gyermekére. A kastélyban sötétség uralkodott, de a ház úrnőjét egyre inkább átjárta az érzés, szellemek ólálkodnak a falak közt.

Nicole Kidman paranoiás és mélyen tragikus alakítása emelte magasabb szintre az amúgy is nyomasztó és fordulatoktól nem mentes történetet. Még a BAFTA és a Golden Globe sem kímélte jelöléseivel a színésznő munkáját.

Most ennek a sztorinak a feldolgozását kapjuk meg, hiszen amin egyszer leesett az állunk, nyilván másodjára is megismételhető.

Lehet, hogy az önkéntes karantén sarkallta a Sentient Entertainmentet a jogok felvásárlására, hogy a közvetlen életveszélyben lévő, bújtatásra szoruló gyerekek és anyjuk kalamajkáit vigyék újra filmre. A kisebb Los Angeles-i stúdió terve, hogy modernizálják a történetet, a Deadline értesülései szerint pedig a projekt már vonzza az A-listás érdeklődőket.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..