Hírek

Második évadot kap a Love, Death & Robots

Újabb kíméletlen történetek érkeznek szerelemről, halálról és robotokról, a Love, Death & Robots szemet gyönyörködtető animációjában.

Annyira meredek koncepció, hogy csak a streaming óriás Netflix feneketlen pénztárcájából valósulhatott meg” – írtuk a Netflix jókora meglepetést jelentő, merész animációs sci-fi antológiasorozatáról, a Love, Death & Robotsról. Hullámzó széria; a 18 részben erősen különböző minőségű történetek (és animációs technikák) váltogatják egymást: de ötletnek kétségkívül értékes, ezért örömhír a második évad.

David Fincher, Joshua Donen, Jennifer Miller és Tim Miller sorozatának második évadát ugyanis a Netflix most hivatalosan is bejelentette. Ezúttal kineveznek egy főrendezőt is, aki valamennyi epizódot felügyeli: ő Jennifer Yuh Nelson lesz, a Kung-Fu Panda 2-3. rendezője – írja a Collider.

A hullámzó minőségre valószínűleg kiegyenlítő hatással lesz a központi akarat. Szükség is van erre, mert a Love, Death & Robots koncepciója nem veszhet el az érdektelenségben. Egyrészt sci-fi ötletei miatt is értékes (habár egyik sem különösebben modern vagy újító erejű önmagában); de még inkább azért, mert a felnőtt animáció koncepciója még az olyan sorozatok sikere nyomán is nehezen bír gyökeret verni a hollywoodi fejekben, mint az Archer vagy a BoJack Horseman.

Pontos premierdátumról egyelőre nem tudni.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya