Hírek

Második világháborús dráma Tom Hanksszel?

Joe Wright rendezheti azt a második világháborús drámát, amihez Tom Hanks neve is kapcsolódik: a Fenevadak kertjét.

Joe Wright a tárgyalások végső szakaszában jár ahhoz, hogy ő rendezze Erik Larson híressé vált 2011-es In the Garden of Beasts (Fenevadak kertje) című regényének moziváltozatát – írja a Variety.

A második világháborús dráma producere többek között Tom Hanks, és rebesgetik, hogy talán főszerepet is vállalhat. A fő karakter,

akihez Hanks, mi tagadás, remekül illene,

William Dodd, az Egyesült Államok első nagykövete a náci Németországban. Dodd, a visszafogott chicagói professzor eleinte imádja Berlin élénk kulturális életét, azonban lassan rájön, milyen erőszak húzódik meg a felszín alatt, megtapasztalja az elnyomást és a brutális törvényeket, és ráébred, hogy miféle népirtásra készülnek a zsidóság ellen. Figyelmeztetéseit azonban a washingtoni külügyminisztérium nem veszi komolyan.

Joe Wright már rendezett kiváló második világháborús politikai-lelkiismereti tanulmányt: az ő munkája A legsötétebb óra, amiről azt írtuk, hogy „feszült, nagyívű alkotás (…) az egyik legjobb politikai dráma” és szintén könyvön alapul. Legutóbbi darabja pedig már az utómunkáknál jár – és ismét adaptáció: a New York Times bestseller Nő az ablakban feldolgozása.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com