Hírek

Második világháborús dráma Tom Hanksszel?

Joe Wright rendezheti azt a második világháborús drámát, amihez Tom Hanks neve is kapcsolódik: a Fenevadak kertjét.

Joe Wright a tárgyalások végső szakaszában jár ahhoz, hogy ő rendezze Erik Larson híressé vált 2011-es In the Garden of Beasts (Fenevadak kertje) című regényének moziváltozatát – írja a Variety.

A második világháborús dráma producere többek között Tom Hanks, és rebesgetik, hogy talán főszerepet is vállalhat. A fő karakter,

akihez Hanks, mi tagadás, remekül illene,

William Dodd, az Egyesült Államok első nagykövete a náci Németországban. Dodd, a visszafogott chicagói professzor eleinte imádja Berlin élénk kulturális életét, azonban lassan rájön, milyen erőszak húzódik meg a felszín alatt, megtapasztalja az elnyomást és a brutális törvényeket, és ráébred, hogy miféle népirtásra készülnek a zsidóság ellen. Figyelmeztetéseit azonban a washingtoni külügyminisztérium nem veszi komolyan.

Joe Wright már rendezett kiváló második világháborús politikai-lelkiismereti tanulmányt: az ő munkája A legsötétebb óra, amiről azt írtuk, hogy „feszült, nagyívű alkotás (…) az egyik legjobb politikai dráma” és szintén könyvön alapul. Legutóbbi darabja pedig már az utómunkáknál jár – és ismét adaptáció: a New York Times bestseller Nő az ablakban feldolgozása.

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya