Hírek

Mától megnézhető online a WireLess

Mától megtekinthető online Pataki Szandra hét perces, kísérleti jellegű, a 70. Cannes-i Filmfesztivál Short Film Corner nevű programjába is beválogatott stop motion animációja, a WireLess, mely számos díjat nyert – köztük a Magyar Filmkritikusok legjobb rövidanimációnak és a 3. Magyar Filmhét legjobb animációnak járó díját.

Pataki Szandra a METU Animáció alapszakán végzett, alkotásai számos fesztivál programjában szerepeltek, többek között a 12. BuSho Rövidfilm Fesztiválon, a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál gyermekfilmes válogatásában, a 2. Magyar Filmhéten, a Bauhaus Konferencia Animotion 2014 programjában. Ezután jött a diplomaév és született meg a WireLess, a diplomafilm, amelynek tervével elnyerte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának támogatását. Innentől pedig megkezdődött az a két év, amikor a film 24 fesztiválon szerepelt és számos díjat bezsebelt.

A film egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól. A film dramaturgja Muhi Klára, operatőre Nemes Sándor, zeneszerzője Tornyai Péter, vágói pedig Mészáros Borbála és Pataki Szandravoltak. A film animátoraiként Márton Noémi, Kubinyi Krisztina, Rádóczy Zsuzsi, Mészáros Borbála, Mess Zsanett, Papp Dániel dolgoztak. A film gyártásvezetője Holló-Leleszi Krisztina, kozulense pedig Gauder Áron volt.

Sajtóközlemény

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com