Hírek

Mától országszerte újra mozikban az Élősködők – fekete-fehérben is!

Az Oscar-díj hatására a Mozinet újra műsorra tűzte a koreai Élősködőket, és még azoknak is tartogat meglepetést, akik már látták: fekete-fehérben is megtekinthető!

A legjobb film, legjobb rendezés, legjobb nemzetközi film és legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díjával kitüntetett Élősködők csütörtöktől újra látható a mozikban. Több mint 45 filmszínház tűzte újra műsorra a koreai alkotást, köztük több eredeti nyelven vetíti a filmet.

Még izgalmasabb, hogy néhány mozi fekete-fehérben vetíti majd az Élősködőket

– pl. Budapesten a Toldi Mozi, Szegeden a Belvárosi mozi, Szombathelyen az AGORA-Savaria Filmszínház. A színek nélküli verziót a Rotterdam Filmfesztiválon mutatták be, rögtön egy új szlogennel: senki sem fekete-fehér. „Nagyon boldog vagyok”mondta Bong Joon-ho az új változat kapcsán. Hozzátette: „lenyűgöző lesz látni, hogyan változik a nézői élmény, amikor ugyanaz fekete-fehérben is látható. Már kétszer láttam a fekete-fehér verziót, és néha az volt az érzésem, hogy mesét nézek, máskor pedig az a különös érzés járt át, hogy a régi idők történetét nézem.”

Bong Joon-ho az Oscar-díjátadó estéjén nem csak a fődíjat vitte el, emellett a Twitteren őt emlegették a legtöbbször a filmesek közül. Az Élősködőket pedig 1,6 milliószor írták le a közösségi médián – egyetlen este alatt.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..