Hírek

Mit tesz először Matt Damon, miután arasznyira kicsinyítették? – Downsizing előzetes

Alexander Payne társadalmi szatírája, a Downsizing a kisemberekből tényleg kisembereket csinál.

Az Utódok és a Kerülőutak forgatókönyvéért két Oscar-díjat nyert, további öt esetben jelölt Alexander Payne a fanyar humoráról ismert, így valószínűleg a Downsizingban is ezt csillogtatja. Legújabb filmje a korábbiaknál elrugaszkodottabb társadalmi szatíra: ebben a világban az emberek úgy igyekeznek takarékosabban és környezettudatosabban élni, hogy összezsugoríttatják magukat. Vajon a méretükkel együtt az életlehetőségeik is csökkennek, vagy éppen ellenkezőleg, a Downsizing egy utópia?

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Bár már több fesztiválon (Velence, Telluride, Toronto) bemutatták, csak pár napja került elő a Downsizing első előzetese. A Matt Damon, Kristen Wiig, Christoph Waltz és Jason Sudeikis főszereplésével készült vígjáték egyelőre megosztó kritikákat kapott. Egyesek dicsérték Alexander Payne éleslátását, mások zavarosnak és széttartónak érezték a filmet. Hogy mi az igazság, néhány hónap múlva a magyar mozikban is kideríthetjük:

Kicsinyítés címmel 2018. január 11-től itthon is játsszák a filmet!

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu