Hírek

Matt Damon egy korrupt rendőrt fog játszani James Mangold új filmjében

Matt Damon Az aszfalt királyai után szinte közvetlenül újra együtt dolgozik James Mangolddal. Ezúttal egy rendőrtörténetet forgatnak.

James Mangold karrierje beindult. Nem mintha eddig ne lett volna az A ligás hollywoodi rendezők körében, hiszen olyan filmeket direktorált, mint a Kéjjel-nappal (Tom Cruise-zal és Cameron Diazzal a főszerepben), a Farkas vagy ugyanennek a szuperhősnek egy merőben más története: a Logan. Most mégis úgy tűnik, hogy a rendező egyre inkább felfelé tör a sztárlétrán, hiszen Az aszfalt királyai még versenyben van a legjobb filmnek járó Oscarért. 2 héttel ezelőtt pedig egy Bob Dylan film terve is felröppent a rendező nevével. Máris arról szól a Deadline beszámolója, hogy

Mangold és Matt Damon újra társul egy rendőrtörténet erejéig.

Don Winslow 2017-es regényét a The Force-ot adaptálják filmre. Damon Denny Malone karakterét fogja alakítani, aki egy elitosztagot vezető New York-i detektív. A jó ügy érdekében annyiszor áthágja a törvényt, hogy egy idő után elveszíti, hogy hol is húzódik a vonal jó és rossz között, végül korrupciós botrányba keveredik. Minden oldalról támadják: a harlemi drogbandák, a rendőrtársai, a polgármesteri hivatal, de még a szövetségi nyomozóhatóságoknak is szemet szúr Malone ténykedése. Az összes rá leselkedő veszély közül azonban leginkább saját magával kell megküzdenie.

Matt Damon korábban már játszott korrupt zsarut Martin Scorsese A tégla című filmjében, azonban ez egy teljesen más módon komplex karakter. Mangold valószínűleg meríteni fog kedvenc rendezőjének, Sidney Lumet New York-i világából (12 dühös ember).

A The Force filmváltozata a 20th Century Fox… akarom mondani 20th Century Studios égisze alatt fog készülni. A forgatókönyvön Mangold dolgozik Scott Frank segítségével, akivel ugyanígy együtt írták a Logan forgatókönyvén. A produkcióhoz Ridley Scott is hozzájárul, ő az egyik produceri székben ül.

Mangold egy másik előkészületben lévő projektje a Going Electric, ami Bob Dylan azon életszakaszát dolgozza fel, mikor a folkzenében megszokott stílusát elektromos gitárra cserélte. A rocklegendát Timothée Chalamet fogja alakítani.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com