Hírek

Matt Reeves The Batmanje traumákra épül fel

The Batman

Matt Reeves The Batmanjének középpontjában az átélt traumák állnak majd. A rajongók ezúttal sokkal inkább Batman belső mozgatórugóit ismerhetik majd meg.

Ahogy közeledik Matt Reeves The Batmanjének tervezett bemutatója, menetrendszerűen egyre több új részlettel gazdagodva várhatják majd a rajongók jövő év októberét. Ennek a folyamatnak azonban még nagyon az elején járunk. Legutóbb a stáb belső körének tagjai közül Mattson Tomlin nyilatkozott a Den of Geek magazinnak a készülő projekttel kapcsolatban, többek között arról, hogy mennyire lesz majd más a legendás karakter Robert Pattinson tálalásában, összehasonlítva például a Ben Affleck és a Christian Bale által megformált változatokkal. A kérdés joggal izgatja a rajongókat. Az író pedig rámutatott néhány alapvető különbségre, amire számítani lehet ezen a téren.

„Mindenek előtt fontos figyelembe venni, hogy egy fiatalabb változata szerepel majd a történetben a karakternek, mint a korábbi Batman filmekben.

Azt gondolom, Matt Reeves filmkészítőként, bármelyik eddigi munkáját veszem figyelembe, legyen akár az Engedj be!, a Cloverfield, vagy akár A majmok bolygója, mindig egy érzelmi alapra építi fel a cselekményt, egy nagy akció helyett. A fő kérdés, mi rejtőzik mélyen a karakterben. Azt gondolom, úgy nézni Batmanre, mint valakire, aki komoly traumákon esett át, amelyek következtében szinte minden, amit csinál, erre adott reakcióként fogható fel, ahelyett, hogy inkább elmenekülne ezek elől, nagyon izgalmas és meglepő dolgokhoz vezethet. Azt hiszem ennyit mondhatok anélkül, hogy lekiabálnák a fejem.”

Korábban Pattinson már beszélt arról, hogy ez a Batman nem egy hős, aki csodákhoz vezeti a nézőket. Egy másik interjú során pedig arról nyilatkozott, hogy mi motiválta, amikor elvállalta a szerepet, ami mindenképpen egy érdekes állomása a karakter és a színész vászonra írt történetének is.

Robert Pattinson

„Láttál könnyedebb verziókat, néhány kimerült változatot, változatokat, amelyeket több állatias vonással ruháztak fel. Ebben a kirakósban, nagyon kielégítő abba belegondolni, hogy hol van az én helyem.”

A színész saját bevallása szerint gyerekkora óta rajong a karakterért. A számos megmutatott változat pedig inkább inspirálja, ahogyan az is, hogy a projekt körül hatalmas az érdeklődés, ami más hozzáállást kíván meg az elmúlt időszakban inkább független filmekben szereplő színésztől.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com