Hírek

Matthew McConaughey és Idris Elba együtt egy Stephen King adaptációban

Idris-Elba-Matthew-McConaughey-The-Dark-Tower Megkezdődött a forgatása Stephen King legújabb adaptációjának: ezúttal a The Dark Tower (A setét torony) címet viselő sorozat, gyakorlatilag teljes univerzum egy részét viszik vászonra. Főszerepben Matthew McCounaughey és Idris Elba – írja az Indiewire.

Stephen King alapvetően 8 regényt írt a sorozathoz, de több, önálló alkotása is sok ponton érintkezik a szereplőkkel, helyszínekkel és olykor a cselekménnyel is. Az összesen több mint 4000 oldalon át megalkotott történet egyszerre horror, sci-fi, fantasy és western. A sorozat sikerét az is jól mutatja, hogy később elődtörténeteket bemutató képregénysorozatot is kiadtak a témához kapcsolódóan.

McConaughey az ikonikus ‘Man in Black’et alakítja, míg Elba a világ utolsó megmentőjének számító titokzatos fegyverest. A sorozat elvileg a címadó Dark Tower felé vezető hosszú utat meséli el. A film forgatása már el is kezdődött Fokvárosban.

A két színész mellett fontos, ám egyelőre nem tudni pontosa milyen szerepet kap a Vikingek egyik ikonikus figurája, Katheryn Winnick is. A produkcióba egyébként maga az író, King is valamennyire beszállt, így tőle tudjuk, hogy a történet modern időkbe lesz átültetve, de a két főhős örök harca megmarad.

A The Dark Tower egyébként nem fogja kronológikusan végigkövetni az eredeti történetet, hanem állítólag nagyjából a felénél kapcsolódik be a storyba. A Film várhatóan 2017 februárjában érkezik a mozikba.

A cikkben szereplő képet a filmonic.com oldalán találtuk.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés