Hírek

Matthew McConaughey 25 év után visszatérhet első sikeréhez

Matthew McConaughey

A ’90-es évek népszerű krimije, a Ha ölni kell HBO minisorozatként folytatódik. Az azóta befutott színész Joel Schumacher filmjében érte el a nagy áttörést.

Az HBO megszerezte a jogot John Grisham legújabb regénye, A Time For Mercy megfilmesítésére – tudta meg a Deadline. Grisham olyan, később sikeresen adaptált filmek regényét írta, mint A cég (amiből később sorozat is készült), A Pelikán ügyirat vagy Az esőcsináló.

A tervek szerint 8-10 epizódból álló minisorozat készülhet a tárgyalótermi krimi folytatásából, a vezető producer pedig ugyanaz a Lorenzo di Bonaventura, aki az eredeti 1996-os történetet is koordinálta.

A mostani történet alapja a Time For Mercy, a sikeres regényíró tavaly megjelent kötete, ami az eredeti ​folytatása. Első regényét, az 1989-es Ha ölni kell címűt (A Time To Kill) ugyanis 1996-ban vitték vászonra Joel Schumacher rendezésében. Az eredeti történet szerint két fehér meggyilkolásával vádolnak meg egy fekete férfit Mississippi államban, miután azok megerőszakolták 10 éves lányát. A kisvárosban forrnak az indulatok, ami alkalmat ad a Ku Klux Klán megjelenésére.

A filmben olyan sztárok szerepeltek, mint Sandra Bullock, Samuel L. Jackson vagy Kiefer és Donald Sutherland, a főszerepet, a fiatal és ambiciózus ügyvéd, Jake Brigance karakterét azonban az addig nagyjából ismeretlen McConaughey kapta.

A 2020-as folytatásban Brigance egy zavaros ügyben találja magát, amikor védőnek rendelik Drew Gamble, a tizenhat éves fiú mellé, aki a vád szerint megölt egy helyi képviselőt. A város közvéleménye gyors pert és halálbüntetést szeretne, az ügyvéd azonban mélyebben beleássa magát a történtekbe, és addig ismeretlen részleteket vesz észre. A per során megmenti a fiút a haláltól, és segít az életét egyenesbe tenni.

A Time For Mercy Jake Brigance történetének harmadik kötete. A nagysikerű Ha ölni kell után 2013-ban megjelent Platánsor című regényéből nem készült semmilyen filmváltozat. Amikor azonban kiderült a harmadik kötet megjelenése, McConaughey-ben felmerült a gondolat a szerep folytatására.

A színész egyébként éppen tavaly jelentette meg önéletrajz írását Greenlights címmel, amivel együtt nem felejtette el népszerűsíteni Grisham legújabb regényét sem. A színész kedvelői akkor még nem tudhatták, hogy Oscar-díjas kedvencük a Visszatérés miatt teszi mindezt.

McConaughey azonban ezzel nem csak ehhez a sorozathoz tér vissza. Ne feledjük, hogy Rust Cohle szerepében egyszer már láthattuk a csatornán. A True Detective 2014-es berobbanása után tehát ismét az HBO-n nyomoz.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com