Hírek

Matthew McConaughey újra Nic Pizzolattóval dolgozik

Fotó: Frederick M. Brown/Getty Images

Nic Pizzolatto szokatlan noir sorozatot tervez, amelynek egy meghasonlott pap lesz a központi karaktere. Matthew McConaughey főszereplőként csatlakozik a projekthez.

A törvény nevében első évada óta nem dolgozott együtt Nic Pizzolatto és Matthew McConaughey. Az író azonban előállt egy új sorozat ötletével, amihez máris meggyőzte a színészt. A Variety szerint lejárt Pizzolatto HBO-val kötött kizárólagos szerződése, úgyhogy az új noir krimijét az FX Productionsszel és a Fox 21 Television Studiosszal együtt készíti el.

Matthew McConaughey nem lógatta a lábát A törvény nevében után. 2014 óta megfordult animációs filmekben (Kubo és a varázshúrok, Énekelj!), a nem annyira szép emlékű A Setét Torony-adaptációban, ahogy a Vihar előttben és a Túltolvában is. Legutóbb az Úriemberekben láthattuk, amivel Guy Ritchie visszatért a gengszterfilmekhez.

A színész a mozivászonnal szakítva tér vissza a képernyőre Pizzolatto kedvéért. Az író új sorozatának alapját Patrick Coleman regénye, a The Churchgoer adja. A széria, amely a Redeemer címet fogja viselni, ennek megfelelően egy texasi, meghasonlott lelkipásztor nyomozását követi majd. A pap, aki maga mögött hagyta az egyházat, biztonsági őrként dolgozik, de felkelti a figyelmét egy eltűnt nő esete. A nyomozás a korrupció és erőszak egyre sötétebb bugyraiba vezeti McConaughey karakterét, akit persze a múltja is utolér.

A törvény nevében első évada 12 Emmy-jelölést kapott, ebből ötöt váltott díjra. McConaughey és Woody Harrelsont színészi díjra, Pizzolattót íróira nevezték. Az író nemrég a Bold Filmsszel dolgozott együtt a The Guiltyn, amelyben Jake Gyllenhaal játszhatja a főszerepet.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés