Hírek

Matthias Schoenaerts lesz az új Django a készülő westernsorozatban

Újabb feldolgozás készül az 1966-os kultikus olasz westernből, ezúttal sorozat formában. Az eredeti Django-ban az ezzel a szerepével híressé váló Franco Nero alakította a pisztolyhőst, az ő helyébe lép most Schoenaerts.

A rendkívül sokoldalú belga színész többek között a Bikanyak, a Suite Française, a Rozsda és csont, a Dán lány és a Virág románca című filmekből ismert, ezúttal pedig a Sergio Corbucci rendezte western feldolgozásának címszereplőjeként láthatjuk viszont. A filmet Francesca Comencini rendezi, akinek Magyarországon Képtelen szerelmek című filmje jelent meg, de ő rendezte a The White Space-t (Lo spazio bianco) és az A Special Day-t (Un giorno speciale) is. A készülő Django széria mögött a Cattleya nevezetű produkciós cég áll, amely a Gomorra vagy a Romulus című sikersorozatokért is felelt.

A kultikus westernfilmek közé egy csapásra bekerülő ’66-os Django (Sergio Leone alkotásai mellett) elérte, hogy az olasz westernfilmek a műfaj amerikai darabjainál is nagyobb elismeréshez jussanak.

A készülő sorozat középpontjában természetesen ezúttal is Django áll. Családját nyolc éve meggyilkolták, célja mégis megtalálni a lányát, mert hisz benne, hogy túlélte a mészárlást. Rá is talál Új Babilonban, a törvényenkívüliek számára alapított városban. Sarah ekkorra már felnőtt nő és feleség (ami további sokkot szolgáltat apjának), és el akarja küldeni Djangot a városból, mivel ott veszély leselkedik rá. Django azonban eltökéli, hogy másodszor már nem veszíti el a lányát – írja a Deadline.

Franco Nero

A 10 részes sorozat művészeti vezetője szintén Francesca Comencini lesz, a forgatókönyvért pedig a Gomorra írói, Leonardo Fasoli és Maddalena Rava felel, és társíróként dolgozik majd a sorozaton Francesco Cenni, Michele Pellegrini és Max Hurwitz. A Sky Studios fogja közvetíteni a szériát az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Írországban, Ausztriában és Németországban, a Canal+ pedig Franciaországban és Afrikában. A globális terjesztési jogokkal a Studiocanal rendelkezik.

Nicola Maccanico, a Sky Italia alelnöke elmondta: „A western az egyik leghagyományosabb és legnépszerűbb műfaj, amelyen belül a Django az egyik legkedveltebb film Olaszországban és az egész világon. Ez az új sorozat a klasszikus eredeti alkotás friss újragondolása lesz, kortárs látószögben és elbeszélésben tárva a nézők elé.”

Shoenaerts tehát Franco Nero csizmájába lép hamarosan, ahogyan tette ezt eddig megannyi másik színész – a Django-nak már nagyjából harminc feldolgozása született ’66 óta, köztük Tarantino kezei között is.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com