Hírek

Mátyássy Áron pszichothrillerét támogatja a Filmalap

Mátyássy Áron

158729_galeria_matyassy_aron1Támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap Mátyássy Áron rendező Víkend címmel készülő filmjét, a produkciónak 280 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a szervezet döntőbizottsága. A forgatás októberben kezdődik.

 

 

 

 

 

A film a Budapest Film Produkciós Kft. és a KMH Film koprodukciójában készül Erdélyben és magyarországi helyszíneken, a bemutató a tervek szerint 2014 őszén lesz.

„A Gál Péter, Tóth Csaba és Mátyássy Áron közös forgatókönyvéből készülő film egy tragikusra forduló hétvégi vadászat története. Az erdélyi vadászkaland főszereplői harmincas éveikben járó budapesti sikeremberek, a történet az üzleti világ titkos játszmáinak szövevényes világában játszódik, a hazugságok egyre mélyebbre húzó örvényét mutatja meg” – olvasható a Filmalap az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A dokumentum felidézi, hogy Mátyássy Áron az Utolsó idők című játékfilmes debütálásával, mely egyben rendezői vizsgafilmje volt, elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját 2009-ben, az alkotást később számos nemzetközi filmfesztivál műsorra tűzte. A rendező a Magyar Televízió Átok című tévésorozata mellett a Berosált a rezesbanda című ifjúsági tévéfilmet is jegyzi.

A 450 millió forintos összköltségvetésű Víkend producere Csortos Szabó Sándor és Pusztai Ferenc. A film operatőre Győri Márk, vágója Gothár Márton lesz. A Víkend forgatókönyvét a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával fejlesztették az alkotók.

A közlemény kitér arra is, hogy a szervezet gyártáselőkészítési támogatást szavazott meg Kenyeres Bálint Tegnap (Hier) című európai koprodukcióban készülő filmjének 3,5 millió forint értékben, Herendi Gábor Kincsem című filmjének 6,8 millió forint értékben és 6,88 millió forint támogatást Sopsits Árpád Tanárverők címmel készülő dokumentumfilmjének, melynek témája az iskolai agresszió.

A szervezet az idén is támogatja az ELTE Bölcsészettudományi Karán és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen készülő diploma- és vizsgafilmeket. Az ELTE vizsgafilmjeit ezúttal 10 millió forinttal, a MOME vizsgafilmjeit 30 millió forinttal segíti a Filmalap.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com