Hírek

Ki a legjobb állat: Christian Bale, Benedict Cumberbatch vagy Cate Blanchett? – Maugli előzetes

Elkészült az előzetes Andy Serkis új rendezéséhez: a Maugli látványos kalandfilmnek, drámai mesének ígérkezik.

Rövid időn belül a Maugli (Mowgli) a második „élőszereplős” feldolgozása A dzsungel könyvének, hiszen két éve Jon Favreau népesítette be CGI élőlényekkel (és egy hús-vér kisfiúval) az indiai dzsungelt. Míg az A dzsungel könyve a Disney közkedvelt rajzfilmjének a remake-je volt, Andy Serkis nem köti meg ilyesmivel a kezét. Ennek ellenére a Maugli első pillantásra nem rugaszkodik el igazán Rudyard Kipling jól ismert történetétől, talán csak az emberek világának bevonása lesz erőteljesebb.

A Maugli Andy Serkis második rendezése a Lélegzetvétel után, a színész pedig a motion capture királyaként (hiszen ő volt Gollam és Cézár A majmok bolygójában) magára is osztott benne szerepet: ő lesz Balu. Rajta kívül is csupa színészóriás kelti életre az állatokat, ami akaratlanul is a versengés érzetét kelti az előző változathoz képest. Scarlett Johansson, Idris Elba és Ben Kingsley után most Cate Blanchett lesz Ká, Benedict Cumberbatch Sir Kán és Christian Bale Bagira. Az előzetesben az ő hangját halljuk a legtöbbet. Emberi alakban Freida Pinto és Matthew Rhys lesz látható,

a címszereplőt pedig egy indiai származású, amerikai születésű kisfiú, Rohan Chand alakítja.

Hogy a Maugli mennyiben tudja megújítani a történetet, öt hónap múlva kiderül: bár a magyar premierdátum még nem nyilvános, várhatóan itthon is október közepén mutatják be a filmet, akárcsak a világ többi részén.

https://www.youtube.com/watch?v=GpxCT36DxKg

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com