Hírek

Maugli már a Netflixé

Andy Serkis motion capture-rel forgatott A dzsungel könyve adaptációját, a Mauglit nem láthatjuk a mozikban.

A Warner Bros. feltehetően nem bízott a produkció sikerében, ezért eladta Andy Serkis új filmjének forgalmazási jogát a Netflix streaming szolgáltatónak. A film már évek óta készül, feltehetően a nagyra nőtt költségvetés lehet az oka az eladásnak. Másik indok persze a film gyatra minősége is, mely az előzetes alapján nem volt egyértelmű. Igazi nagyköltségvetésű kalandfilmnek tűnt – semmi gagyi. Nem mellékesen pedig nagynevű színészek (Cate Blanchett, Christian Bale, Benedict Cumberbatch) alakítják az állatokat is, nem csak a hangukat adják.

A Netflix ezzel az egyik legnagyobb vételét tudhatja magának.

A sötétebb hangulatú mese nem az első feldolgozás az utóbbi időkben. Két Kipling-adaptáció is készült párhuzamosan: Serkis alkotása mellett Jon Favreau készítette A dzsungel könyvét a Disney-nek.

Rossz hír tehát, hogy ezt a látványosnak tűnő produkciót nem láthatjuk mozivásznon, ám jó hír, hogy a premier napján már otthon megtekinthetjük. Kinek, mi az igénye. Az biztos, hogy a Maugli emiatt a vétel miatt késni fog: a Netflix ugyanis csak 2019-ben tervezi bemutatni a filmet.

Tekintsd meg a film előzetesét itt!

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya