Hírek

Maugli már a Netflixé

Andy Serkis motion capture-rel forgatott A dzsungel könyve adaptációját, a Mauglit nem láthatjuk a mozikban.

A Warner Bros. feltehetően nem bízott a produkció sikerében, ezért eladta Andy Serkis új filmjének forgalmazási jogát a Netflix streaming szolgáltatónak. A film már évek óta készül, feltehetően a nagyra nőtt költségvetés lehet az oka az eladásnak. Másik indok persze a film gyatra minősége is, mely az előzetes alapján nem volt egyértelmű. Igazi nagyköltségvetésű kalandfilmnek tűnt – semmi gagyi. Nem mellékesen pedig nagynevű színészek (Cate Blanchett, Christian Bale, Benedict Cumberbatch) alakítják az állatokat is, nem csak a hangukat adják.

A Netflix ezzel az egyik legnagyobb vételét tudhatja magának.

A sötétebb hangulatú mese nem az első feldolgozás az utóbbi időkben. Két Kipling-adaptáció is készült párhuzamosan: Serkis alkotása mellett Jon Favreau készítette A dzsungel könyvét a Disney-nek.

Rossz hír tehát, hogy ezt a látványosnak tűnő produkciót nem láthatjuk mozivásznon, ám jó hír, hogy a premier napján már otthon megtekinthetjük. Kinek, mi az igénye. Az biztos, hogy a Maugli emiatt a vétel miatt késni fog: a Netflix ugyanis csak 2019-ben tervezi bemutatni a filmet.

Tekintsd meg a film előzetesét itt!

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..