Hírek

Közeledik a Marvel-univerzum vége (de ne aggódj, lesz tovább)

A galaxis őrzői 3. teljesen új korszakot nyit 2020-ban, új színészekkel: az MCU tizen-egypár éves mai története ugyanis 2019-ben véget ér.

Vasember és társai, no meg a galaxis őrzői nem nyújthatják történetüket a végtelenségig: nemsokára befejeződik a mostani szuperhős-csapat eposza és kezdetét veszi a Marvel Cinematic Universe új korszaka – most még ismeretlen karakterekkel és egészen új színészekkel.

Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke és James Gunn, A galaxis őrzői sorozat rendezője több interjúban is beszélt már erről (amint korábban már idéztük). Most a Slashfilm.com foglalt össze néhány nyomot.

Feige, a páratlan, több mint tíz éves sikerfolyam mögött álló stúdióvezető szerint a 2019-es negyedik Bosszúállók mozifilm a mai korszak teljes lezárása lesz. „Most még csak azokra a filmekre koncentrálunk, amelyeken éppen dolgozunk és amelyek a 2019 májusában érkező Bosszúállók-filmhez vezetnek – most csak ennyit mondhatok” – nyilatkozta a stúdióvezető. – „Arra koncentrálunk, hogy ezt a példátlan, huszonkét filmből álló, folyamatos közös fiktív narratívát mindenki megelégedésére juttassuk el egy fináléig.

De ha a mai történet végképp lezárul, vajon hogyan folytatódik maga az MCU? Az biztos, hogy a Marvel nem hagyja veszni ezt az aranytojást tojó dinoszauruszt. Kétféle folytatás képzelhető el: vagy a DCU mintájára többé-kevésbé önálló, egymástól és egy központi történetszáltól független filmek követik majd az egységes sztori zárását, vagy

vadonatúj történet indul, ismét egy évtizednyi hosszúságban.

(Esetleg a kettő keveréke. De már csak azért is valószínűbb az új komplex történetfolyam, mert a DC stratégiát váltott és hagyta a maga terepén egyedül játszani a Marvelt.)

James Gunn, A galaxis őrzői sorozat rendezője sietett megnyugtatni a „lezárás” miatt kiakadt rajongókat. „Egy hosszú sztori vége és egy másik kezdete” – írta a Twitteren a harmadik Őrzők-filmről. – „És az egyik film, amelyik berúgja az új történetet, A galaxis őrzői 3. lesz.

Annyit már tudunk a kurrens MCU főszálról, hogy miután Bosszúállók csapattá álltak össze, lassan felfedezik a Végtelen Köveket és szembeszállnak Thanossal. Ennek „univerzum-rengető” fináléja lesz a 2019-es Bosszúállók mozifilm. Arra persze még utalások sincsenek, mely karaktereknek mi lesz a sorsa – de hogy ezután újak érkeznek, az biztos.

A soron következő két Bosszúállók film után érkező A galaxis őrzői 3. segít majd elindítani a következő tíz-húsz évnyi Marvel filmet” – nyilatkozta korábban Gunn. „Jócskán kibővíti majd az MCU kozmoszát. Új karaktereket vezet be. És ez lesz a mostani Őrzők utolsó szereplése.

Már megvannak az ötleteink, merre induljunk ezután” – nyilatkozta Feige az Upproxnak. – „Egyszer minden jó dolog véget ér.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com