Hírek

Közeledik a Marvel-univerzum vége (de ne aggódj, lesz tovább)

A galaxis őrzői 3. teljesen új korszakot nyit 2020-ban, új színészekkel: az MCU tizen-egypár éves mai története ugyanis 2019-ben véget ér.

Vasember és társai, no meg a galaxis őrzői nem nyújthatják történetüket a végtelenségig: nemsokára befejeződik a mostani szuperhős-csapat eposza és kezdetét veszi a Marvel Cinematic Universe új korszaka – most még ismeretlen karakterekkel és egészen új színészekkel.

Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke és James Gunn, A galaxis őrzői sorozat rendezője több interjúban is beszélt már erről (amint korábban már idéztük). Most a Slashfilm.com foglalt össze néhány nyomot.

Feige, a páratlan, több mint tíz éves sikerfolyam mögött álló stúdióvezető szerint a 2019-es negyedik Bosszúállók mozifilm a mai korszak teljes lezárása lesz. „Most még csak azokra a filmekre koncentrálunk, amelyeken éppen dolgozunk és amelyek a 2019 májusában érkező Bosszúállók-filmhez vezetnek – most csak ennyit mondhatok” – nyilatkozta a stúdióvezető. – „Arra koncentrálunk, hogy ezt a példátlan, huszonkét filmből álló, folyamatos közös fiktív narratívát mindenki megelégedésére juttassuk el egy fináléig.

De ha a mai történet végképp lezárul, vajon hogyan folytatódik maga az MCU? Az biztos, hogy a Marvel nem hagyja veszni ezt az aranytojást tojó dinoszauruszt. Kétféle folytatás képzelhető el: vagy a DCU mintájára többé-kevésbé önálló, egymástól és egy központi történetszáltól független filmek követik majd az egységes sztori zárását, vagy

vadonatúj történet indul, ismét egy évtizednyi hosszúságban.

(Esetleg a kettő keveréke. De már csak azért is valószínűbb az új komplex történetfolyam, mert a DC stratégiát váltott és hagyta a maga terepén egyedül játszani a Marvelt.)

James Gunn, A galaxis őrzői sorozat rendezője sietett megnyugtatni a „lezárás” miatt kiakadt rajongókat. „Egy hosszú sztori vége és egy másik kezdete” – írta a Twitteren a harmadik Őrzők-filmről. – „És az egyik film, amelyik berúgja az új történetet, A galaxis őrzői 3. lesz.

Annyit már tudunk a kurrens MCU főszálról, hogy miután Bosszúállók csapattá álltak össze, lassan felfedezik a Végtelen Köveket és szembeszállnak Thanossal. Ennek „univerzum-rengető” fináléja lesz a 2019-es Bosszúállók mozifilm. Arra persze még utalások sincsenek, mely karaktereknek mi lesz a sorsa – de hogy ezután újak érkeznek, az biztos.

A soron következő két Bosszúállók film után érkező A galaxis őrzői 3. segít majd elindítani a következő tíz-húsz évnyi Marvel filmet” – nyilatkozta korábban Gunn. „Jócskán kibővíti majd az MCU kozmoszát. Új karaktereket vezet be. És ez lesz a mostani Őrzők utolsó szereplése.

Már megvannak az ötleteink, merre induljunk ezután” – nyilatkozta Feige az Upproxnak. – „Egyszer minden jó dolog véget ér.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya