Hírek

Médiatanács: 75 millió forintos filmpályázatot írtak ki

nmhhA Magyar Média Mecenatúra program keretében 75 millió forintos kerettel írt ki pályázatot kisjáték- és kísérleti filmek támogatására a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság Médiatanácsa – áll az NMHH csütörtöki közleményében.

Mint ahogy a közlemény jelzi, a művek szinopszisait február 17-éig lehet benyújtani, a háromszakaszos eljárás támogatott alkotóiról várhatóan június első felében határoznak, előnyben részesítve azokat, akik az oktatásban is használható pályázatot nyújtanak be, illetve akik vállalják, hogy a filmalkotást kulturális tartalmat közvetítő online médiaszolgáltató is bemutatja.

A Médiatanács elkötelezett az iránt, hogy színvonalas, közszolgálati, művészi értékű kortárs filmalkotások szülessenek. Az elmúlt évek Huszárik-pályázatain eddig 40 film kapott támogatást, összesen közel 250 millió forint értékben – idézi fel az NMHH.

A közlemény szerint a testület elfogadta a 86 ezer fős vételkörzetű Sopron 104,6 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét, amelyet közösségi jellegű műsorszolgáltatásra kíván kiírni.

Utal rá: a frekvencián jelenleg kereskedelmi jelleggel működő Magyar Katolikus Rádió 104,6 hatósági szerződése augusztus 9-én lejár, a Médiatanács ebben az esetben is biztosítani kívánja a korlátos, állami frekvenciavagyon részét képező frekvencia folyamatos kihasználását.

Szerződése módosításával közösségi besorolást kapott a kiskunfélegyházi Rádió Smile – tudatja a közlemény. Az ülésen a közlemény szerint arról is döntés született, hogy összesen 30 ezer forintos bírsággal sújtják a zalaegerszegi Stúdió FM 96,3 helyi kisközösségi rádió médiaszolgáltatóját amiatt, mert a megrendelő megnevezése nélkül sugárzott politikai reklámot, valamint nem teljesítette a közszolgálati, a helyi közéleti műsorok minimum- és az ismétlések maximális időtartamára szóló hatósági szerződésbeli vállalásait.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa döntött arról is, hogy honlapján publikálja a 2014 második negyedévében az országos kereskedelmi tévében látható termékmegjelenítésekről szóló tanulmányt. Az elemzés kimutatta, hogy a három hónap alatt 6016 termékmegjelenítést tettek közzé az adásokban, 10 százalékkal többet, mint az előző negyedévben.

Részletezve, 2748 műsorszámban összesen 1307-féle márka tűnt fel, a TV2-n legtöbbször a Nike (731 eset), az RTL Klubon a Mercedes-Benz (75 eset). Termékelhelyezési szempontból a legnépszerűbb műsor a TV2-n a Falforgatók című szolgáltató magazin, az RTL Klubon a Brandmania magazin volt, mindkét műsorban adásonként átlagosan közel 20 termékmegjelenítéssel. A vizsgálat rávilágít arra, hogy a műsortámogatás gyakorlata egyre inkább összeolvadni látszik a termékmegjelenítéssel, és a két új generációs reklámmódszer egymás hatásait felerősítve igyekszik figyelmet garantálni a márkáknak, hiszen a vizsgálati időszakban minden ötödik termékmegjelenés az adott műsorszámot szponzoráló márkához kapcsolódott.

 

Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com