Hírek

Meg, az őscápa sokkal több foggal tér vissza

Ben Wheatley (jobbra) az Össztűz forgatásán

Meg: Az őscápa visszatér a vászonra, ezúttal pedig úgy tűnik, A Manderley-ház asszonya újragondolásának rendezője, Ben Wheatley kapja meg a lehetőséget, hogy helyre tegye Jason Statham és a megalodon konfliktusát.

Meg: Az őscápa két évvel ezelőtt az előzetes várakozásokon felül keltette fel a nézők érdeklődését, 530 millió dollár értékben váltottak jegyet Jason Statham és a több mint kétmillió éve kihaltnak hitt óriási ragadozó elsőre kicsit talán egyenlőtlenek tűnő meccsére. Ezek után a folytatás híre keveseket lepett meg.

Érdekesség a Meg – Az őscápával kapcsolatban, hogy Statham mielőtt a színészi pályára helyezte volna a fő hangsúlyt, műugróként könyvelhetett el sikereket. Többek között az 1992-es vizes világbajnokságon vett részt, emellett pedig 12 évig volt tagja a brit Nemzeti Diving Squad csapatnak. A víz közege tehát nem volt idegen számára, ami valószínűleg nagyban megkönnyítette a rendező dolgát.

Egyébként a színész korábbi filmjeiből is kiderül, hogy imád a vízben lenni, a pletykák szerint pedig a folytatásban is feltűnik majd Jonas Taylor szerepében.

Jon Turteltaubot azonban a hírek szerint az a Ben Wheatley váltja a rendezői székben, aki legutóbb a Netflix égisze alatt dolgozott A Manderley-ház asszonya újragondolt változatán Lily James és Armie Hammer főszereplésével.

A lehetőség mindenképpen egy újabb lépcsőfokot jelentett az elsősorban a horror területén mozgó, műfajokat előszeretettel keverő Wheatley számára,

akinek olyan beszédes című filmek fémjelzik eddigi munkásságát, mint a High-Rise és a Halállista.

A hírekben egye gyakrabban felbukkanó folytatásról jelenleg még kevés konkrét információ került nyilvánosságra. Egy azonban biztos, Steve Alten köteteiben időnként úgy tűnnek fel a gyanútlan fürdőzőkre leső mélytengeri szörnyek a partok közelében, mint a cukorkaboltba betévedő gyerekek, így könnyen lehet, hogy ismét a szerző művei szolgáltatják majd az alapot a filmhez.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya