Hírek

Még be sem mutatták az USA-ban az Aquamant, de már 150 milliónál tart

Az Aquamant eddig Hollywoodból szemlélve tengerentúli piacokon mérettette meg a Warner, és máris álombevétellel büszkélkedhet. 

Múlt héten debütált hazánkban a DC Univerzum részét képező Aquaman, Jason Momoával a címszerepben. A szuperhősfilmet kibocsátó országban, az Egyesült Államokban jövő hétig kell várni a premierrel, de a víz alatti világok ura már elkezdte halászni a bevételeket jelentős külföldi piacokon, köztük Kínában.

A kínai mozivásznakon december 7-én feszített először Aquaman, és azóta 130 milliót gyűjtött össze,

ami további 35 ország bevételével kiegészülve 152 milliós nemzetközi nyitányt jelent. Kína egyre fontosabb stratégiai célpont a nagyköltségvetésű hollywoodi stúdiófilmek számára, ahol az Aquaman az eddigi legjövedelmezőbb filmmé lépett elő a DC Univerzumból, és olyan ünnepelt produkciók helyi összbevételét ugrotta meg, mint a Pókember: Hazatérés vagy a Fekete Párduc.

Aquaman már az amerikai piacot kémleli

A DCU filmjei közül idáig egyetlen szuperhősfilm sem érte el az 1 milliárd dolláros álomhatárt, eddigi legsikeresebb produkciójuk a Batman Superman ellen a maga 873 millió dolláros nemzetközi összbevételével, amit nem sokkal lemaradva követ 821 milliójával a Wonder Woman. Arról, hogy az Aquaman képes lesz-e megközelíteni őket, minden bizonnyal az amerikai publikum dönt majd.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..