Hírek

DiCaprio lesz a Még egy kört mindenkinek feldolgozásának producere (és talán főszereplője is)

Még egy kört mindenkinek

Még szinte át sem vette Thomas Vinterberg a legjobb nemzetközi filmnek járó Oscart a Még egy kört mindenkinek-ért, máris – még a díjátadó napján – érkezett a hivatalos bejelentés, miszerint lesz angol nyelvű feldolgozása a filmnek. Az is kiderült, hogy ennek jogait Leonardo DiCaprio produkciós cége, az Appian Way Productions szerezte meg.

Jó hír, hogy a dán-svéd-norvég koprodukcióban készült Még egy kört mindenkinek adaptációját Vinterberg sem ellenzi, sőt: ő lesz annak executive producere az eredeti film társírójával, Tobias Lindholmmal, valamint Sisse Graum Jørgensennel és Kasper Dissinggel együtt, akik pedig már az eredeti produkciónál is a produceri szerepet töltötték be. Az Appian Way mellett az Endeavor Content és Brad Weston produkciós cége, a Makeready finanszírozza a Még egy kört mindenkinek feldolgozását – írta a Collider.

Iszol te rendesen? – Még egy kört mindenkinek

Izgalmassá teszi az adaptáció körülményeit az is, hogy az új változatért igazi harc folyt, mivel annak elkészítésére más nagy nevek is igényt tartottak.

Versenyben volt még a film jogaiért Jake Gyllenhaal produkciós cége, illetve a Brownstone Productions is, amit pedig Elizabeth Banks alapított.

Mindkettőt legyőzte azonban az Appian Way-Endeavor Content-Makeready triumvirátus. Arról, hogy ki lesz a rendező, a forgatókönyvíró, és kikből áll majd össze a szereplőgárda, egyelőre nem tudni, de tekintettel az alapmű óriási sikerére, arra érdemes számítani, hogy igazi A-listás nagyágyúkat keresnek majd a projekthez. Az is felmerült, bár ezt semmilyen hivatalos forrás nem támasztotta alá, hogy maga DiCaprio is opció a főszerepre.

A Még egy kört mindenkinek nem az első alkotás, amelyben Vinterberg és Mads Mikkelsen együtt dolgozik. A színész alakította a főszerepet a dán rendező The Third Lie című filmjében és kőkemény 2012-es drámájában, a Vadászatban. Most pedig kíváncsian várhatjuk, hogy vajon milyen lesz a következő kör – ezúttal is Thomas Vinterberggel, de Mads Mikkelsen nélkül.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.