Hírek

Még idén új Miyazaki Hayao animációt kapunk

Chihiro Szellemországban

A Studio Ghibli és úgy általában az animáció egyik legjelentősebb alkotója ismét rendez: Miyazaki ezúttal egy fiatal fiú történetét meséli el – írja a Collider.

A vadon hercegnője, A vándorló palota, a Szél támad és természetesen a Chihiro szellemországban rendezője korábban már egyszer visszavonult, hogy aztán pár évvel ezelőtt ismét alkosson. Miyazaki Hayao közel 50 éves pályafutása során megannyi varázslatos és mély alkotással lepte meg a rajongókat. Arról nem is beszélve, hogy animációi tényleg minden korosztálynak szólnak.

Babafilm vagy művészfilm? – Ponyo a tengerparti sziklán

A legújabb film címe Kimitachi wa dô ikiru ka és egy 15 éves fiatal fiúról szól, akinek életét nagyban alakítja nagybátyjával való kapcsolata. A történet egyébként egy 1937-es regényből való, Miyazaki Genzaburo Yoshino művét adaptálja ezúttal.

Sajnos pontos premierdátumot nem tudni,

a hír önmagában is örvendetes, hiszen legutóbb 2013-ban kaptunk a rendezőtől egészestés filmet, amelyet 2018-ban egy negyedórás rövidfilm követett.

A Studio Ghibli évnyitó nyilatkozatában szerencsére egy másik filmről is említést tesznek, azaz két alkotás is várható a stúdiótól idén. A másik darab azonban még titokzatosabb, mint a Miyazaki mű, így a további információkra egyelőre várnunk kell.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés