Hírek

Meg is van Yorgos Lanthimos következő filmje – Jön a Pop. 1280

forrás: IMDb

Politikai intrikákkal és drámával átszőtt krimit adaptál legújabb filmjében Yorgos Lanthimos: készül a Pop. 1280 – írja a Collider.

Még le sem csengett az idei Oscar-gála, amelyen Yorgos Lanthimos A kedvenc című filmje 10 kategóriában is jelölt volt (ebből, igaz, csak egyet tudott beváltani), a rendező máris a következő projektjét tervezi.

A Pop. 1280 című regényt Jim Thompson írta 1964-ben. A könyv a mai napig a 20. század egyik legjelentősebb krimije. Lanthimos állítólag már jó ideje szemet vetett a műre, most pedig úgy tűnik, végre el is érkezett az adaptálás ideje.

A történet egy Nick Corey nevű seriffről szól, aki finoman szólva sem végzi jól a munkáját. Lusta, nemtörődöm és korrupt, ráadásul a magánélete sincs rendben. Amikor pedig elérkezik az újraválasztás ideje, a férfi mindent megtesz, amit szükségesnek érez, hogy a helyén maradhasson. Gyilkosság, erőszak, árulás, izgalom és dráma, szatirikusan tálalva. Mintha a rendezőnek találták volna ki a könyvet.

A filmet az Imperative Entertainment égisze alatt készíti el, szokásához híven pedig ismét magára veszi a rendező, a forgatókönyvíró és a producer szerepet is, ahogy azt tette A homár és az Egy szent szarvas meggyilkolása esetében is. Ráadásul az az Andrew Lowe és Ed Guiney állnak majd mellette, akikkel a legutóbbi 3 filmjét készítette. Az összeszokott csapat pedig szinte biztos garancia arra, hogy egy újabb erős és különleges alkotás lesz a végeredmény.

Thompson könyvét egyébként 1981-ben már adaptálták egyszer: ez a francia Coup de Torchon. A Lanthimos-féle Pop. 1280 várhatóan 2020-ra kerül a mozikba.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com