Hírek

Még jobban széttörik – Shyamalan folytatja a Széttörvét

A kolosszális anyagi és kritikai siker hatására M. Night Shyamalan folytatja a Széttörve történetét. A Glass címen futó új részben pedig Bruce Willis és Samuel L. Jackson is szerepel majd. 

Shyamalan korunk talán legvitatottabb megítélésű rendezője. A hatalmas sikerek (Hatodik érzékSebezhetetlen) után méretes bukásokat (Az utolsó léghajlítóA Föld után) kreáló rendezőt az ínyenc filmrajongók már temették, mígnem szinte a semmiből felbukkant idén januárban a Széttörve. A 23-szoros skizofrén férfit és az elrabolt áldozatait bemutató thriller tökéletes időzítéssel érkezett a mozikba, és a tengerentúlon 138 milliót kaszált 9 milliós költségvetése mellé.

A jelentős bevétel révén nem meglepő a következő rész. Abban a tekintetben viszont igen, hogy a direktor eddig tartózkodott a folytatásoktól – se a Jelekből, se a Hatodik érzékből nem lett második rész, pedig mindkettő több bevételt realizált, mint a Széttörve.

Mostantól jönnek a spoilerek: a legutóbbi film utolsó jelenetében ugyanis megjelenik Bruce Willis karaktere a Sebezhetetlenből. A két mozi tehát azonos univerzumban játszódik, ilyen értelemben tehát a Széttörve már önmagában egy folytatás. A harmadik film viszont összekapcsolja a két előzményt. A Glass címen futó projektről pedig még annyit lehet tudni, hogy Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy és Anya Taylor-Joy egyaránt visszatér benne.

És még a premiert: 2019. január 18.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya